Aleks protiv Aleka: Odbrojavanje je počelo!

0
1565

Johanes Han čestita Vučiću i Tačiju na „posvećenosti i odanosti zadatku“. Na svom Tviter nalogu Han dodaje, da rešenje mora doći „od njih dvojice“. Ali, njihov dogovor (Tači-Vučić) „mora biti prilog miru i stabilnosti u celom regionu“. Naravno, kada Han kaže „dogovor njih dvojice“, on uglavnom misli samo na jednog od tih dvojice – na Aleksandra Vučića. Jer, po svemu sudeći, Tači ima „popust“, pošto istovremeno zastupa i šiptarske i interese NATO alijanse. Na kraju Han konstatuje da će to biti „ključ za EU“. Valjda je mislio na ulazak Srbije i natovsko-šiptarske paradržave Kosovo u EU. Ponaosob, naravno.

Predsednik Srbije ovih dana susreće se uglavnom sa emisarima EU i arapskim šeicima, koji mu isporučuju pozdrave od Bin Ladena. Uh, pardon – Bin Zajeda! Iako se dobro zna da EU neće primati nove države članice u doglednom vremenu, to im ne smeta da mašu šargarepom pred izgladnelim Srbima. Arapi ne ubeđuju Srbe ni u kakvom smislu, osim da prihvate njihove ponude za kupovinu srpske vode i zemlje. Eto Arapai dolaze „poslovno“, ali utilitarnost ili lukrativnost poseta EU funkcionera (i pored izlizanih političkih floskula) svakako ne izostaje. Arapi kupuju ono što u svojim zemljama nemaju, a Zapad štiti svoje bankstere, koji iznesu na milijarde i milijarde evra profita svake godine iz Srbije.

Uz pomenute posete iz evropskog političkog vrha i arapskih „ekonomskih agenata“, Aleksandra Vučića je opet posetio  Aleksander Soroš. Mladi „soroševac“, izgleda, dobro nastavlja posao svog tate Džordža. Srbija mu se posebno osladila. Tu Aleks ima imenjaka Aleka na mestu predsednika države. Predsednik Srbije mu ne pravi nikakve probleme kada dođe po dospelu ratu. To jeste, plaća mu reket tačno i na vreme, ali, ovakav „poslovni kompanjon“ nikada se ne pušta dugo na pašu bez nadzora. Ko zna šta mu može pasti na pamet! Može da se iznenada zaobada i time nanese veliku štetu Otvorenom društvu. Odnosno, da bi društvo bilo otvoreno, štale i torovi moraju biti zaključani.

Da Vas podsetimo:  Zastava dar Kraljice Marije Sokolicama

Da li srpska javnost primećuje da se svaka dva do tri meseca, Soroš junior iznenada (nenajvaljeno) pojavi u Beogradu. U Predsedništvo Srbije taj mladi čovek ulazi kao u svoju kuću, bez kucanja. Nikome tamo ne pada na pamet da ga zaustavi i priupita za zdravlje. Gotovo sve osoblje zna da Aleks dolazi kod Aleka samo zato da bi ga podsetio koliki je dužnik njegovom ocu. Zbog starog Soroša, Alek je u fondaciju Klinton uplatio dva miliona dolara, da bi nastupio na tamošnjem predizbornom panelu, zajedno sa tadašnjim gradonačelnikom Srebrenice Ćamilom Durakovićem – kome je takođe, vidi slučajnosti, uplatio pet milona evra! A i tih pet miliona evra dato je Ćamilu, da bi ovaj imao para da plati svoje gostovanje na predizbornoj tribini Klintonovih. Logika, hoćeš da se družiš s „velikima“ – može, al’ prvo da platiš!

Svima je, valjda, dobro znano zašto je Aleksandar Vučić tako široke ruke kada su u pitanju novci građana Srbije. Ako nekom slučajno nije, onda da takvoga podsetimo – zato što je PAMETAN! Zato što je pametan, predsednik Srbije kaže da ga je Aleks Soroš posetio u ime Fondacije za otvoreno društvo (ali bez Nataše Kandić) da bi video kako njegova organizacija može da pomogne „jačanje mira i stabilnosti u regionu“. Vučić, iako je pametan, ne primećuje da Aleks nije došao u „region“, nego u Srbiju.

Sa svoje strane, Aleks je daleko „otvoreniji“ od Aleka, pa kaže da mu je uživanje da dođe u Beograd, pogotovo, kada ima „produktivan sastanak sa Aleksandrom Vučićem u cilju postizanja rešenja za Kosovo“!? Tome mladi Soroš još dodaje, preskačući Vučićev „region“,  da je „Kosovo ključno za stabilnost, ne samo Balkana, nego i Evrope. Kada je pokupio reket, Aleks je samo podigao prst, ali ga je Alek preduhitrio, shvativši poruku. – Znam, Srbiji ističe zadati rok – procedio je Alek kroz stegnuto grlo. – Rok ističe tebi, dragi moj Alek, za Srbiju ne znam, jer za nju nisam zadužen – odvratio mu je Aleks hladno.

Da Vas podsetimo:  RIK proglasio listu Aleksandar Vučić – ”Za našu decu”

U ovom času bi nam moralo da bude jasno, da sve pohvale koje stižu Vučiću i Tačiju, počev od austrijskog predsednika, preko Kurca, pa nadalje, nikako se u ovom času ne plasiraju slučajno. Srbi na osnovu toga grade nekakvu iluziju u svojim glavama, da je zaista moguće nekakvo rešenje za Kosmet, koje bi za Srbiju moglo biti častan izlaz iz nezavidne situacije u koju ju je doveo njen sadašnji predsednik. Nema takvog rešenja, a ko zaista infantilno veruje da će srpska strana išta dobiti, taj se grdno vara. Srbija na kraju neće dobiti ni onaj metar, kome se predsednik Srbija, kobajagi, nada.

U pitanju je psihološka borba, koja je s protivničke strane genijalno postavljena. U stvari, ne bi to bilo toliko „genijalno“ da nisu uspeli da uvuku Trojanskog konja u samo srce srpske države. Praktično, EU i Šiptari s Kosmeta, nemaju za pregovarača s druge strane stola državu – oni tamo imaju i vide samo jednu osobu, osobu koja ne predstavlja nikog osim sebe – kojom mogu upravljati i koju je lako obraditi za svaku vrstu „sporazuma“.

Aleks Soroš, kako vidimo, nije se natovario na grbaču Vučićevom regionu, nego je seo za vrat Srbiji. I on odatle neće sjašiti, sve dok ne reši „kosovski problem“? Je li, boga ti? Šta se ovo dešava sa srpskom spoljnom politikom? Ko je Aleks Soroš, da predsednik Srbije mora da ga primi i kada ovaj nenajavljen prodre u kabinet predsednika? Ko je on da ima pravo da se uopšte petlja u „traganje za rešenjem kosovskog pitanja“? I sve na stranu, ovde je potpuno jasno, da mladi Soroš dolazi da prenese naredbe Aleksandru Vučiću? Čije naredbe? Pa naredbe onih koji su učinili da on nesrećnik poveruje da je zaista – pametan!

Da Vas podsetimo:  „Zašto da ne ostanem u Srbiji, ovi ljudi znaju kako da prežive katastrofe“

Srpsko društvo bi moralo da shvati da dolaze odsudni dani. Kako za njihovu državu Srbiju, tako i za njih same. Priznanje natovsko-šiptarske kvazidržave, koje će predsednik neminovno potpisati, dovešće do takvog potresa unutar Srbije, da će se i ovo labavo državno ustrojstvo, rasprsnuti kao mehur sapunice. Ovde, čini se, više nego ikad, odgovara Njegoševa misao, da će „vrag đavolu doći u svatove, te svijeću srpsku ugasiti“. A njegov stih, „zlo se trpi od straha gorega“, opomena je za sve građane Srbije, jer od marionetske vlasti gore zlo za Srbiju ne postoji. To zlo će se, samo po sebi, izmetnuti u nesreću, u kojoj će pored Srba stradati i oni narodi koji veruju da je ovo trenutak da se nešto u mutnom ućari.

D. Gosteljski

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime