Aleksandar Vučić – odgovor Aleksandri Jerkov 23 juli 2012.

0
2335

SkarmklippDame i gospodo narodni poslanici, ne znam šta bih vam rekao na ovo. Znao sam da ćete sve vreme da govorite ovde o Aleksandru Vučiću, ali računao sam da ćete nešto još da pronađete.

Moram da vam odgovorim na sve što ste postavili kao pitanje jer mi to postavljate pitanje vi, koji ste izabrani u Novom Sadu uz pomoć tih ubica o kojima ste malopre govorili, za čije glasove ste molili do četiri sata ujutro pre samo neko veče da biste mogli da nastavite da kradete i pljačkate, kao što ste krali i pljačkali u prethodnih 10 godina u Novom Sadu. Da li je to to o čemu ste govorili? Da li su to ti isti ljudi?

Kofer je nestao u vašoj reformi pravosuđa u onome što ste uradili protiv države Srbije. U toj reformi pravosuđa, koju ste sprovodili i kojom se ponosite i hvalite, nestao je i taj kofer.

Rekli ste ovde – od 1992. godine. Ne znam kako vi mene poznajete od 1992. godine, nisam se bavio javnim poslom tada? Nešto ste pogrešno pročitali i pobrkali ste nešto.

Što se tiče svega drugog, znate, pa vi ste sa tim ljudima pravili koaliciju, a ja sam tada rekao mom sagovorniku u emisiji da ste ih vi nazivali ubicama, a ne ja. Vi ste ih nazivali ubicama pa vam nije smetalo da sa ubicama pravite koaliciju, a danas ćete nekome da držite moralne pridike i to nekome ko se, za razliku od vas, nije ni grlio ni ljubio sa njima? Mi nećemo ni da se grlimo ni da se ljubimo ni sa Ivicom Dačićem ni sa Mlađanom Dinkićem ni oni sa nama kao što ste se vi i grlili i ljubakali, a sve zbog para, a ne zbog politike i sve zbog toga da vaši džepovi budu dublji, da vi imate više, a da narod ima sve manje.

Da Vas podsetimo:  Šta još kriju arhivi Udbe u Srbiji?

Bez obzira na sve to, mi ćemo, kao što vidite, trpeljivo i strpljivo da saslušamo sve to. Neću da poreknem ni jednu jedinu reč koju sam izgovarao, što ne tražim ni od onih koji su izgovarali o meni. Jedino što tražim od onih sa kojima ćemo da sarađujemo, to je da uradimo nešto mnogo bolje za našu zemlju od onoga što ste vi radili u prethodnom periodu. To je velika razlika između vas i nas.

Pitaćemo one sa kojima ste se dogovarali da tema i meta bude SNS i Aleksandar Vučić, a da vas oni do četiri sata biraju na određena mesta u Novom Sadu, koliko će još dugo moći da vas podržavaju …

(Predsedavajući: Gospodine Vučiću, dva minuta su istekla.)

… ili možda nama nije mesto da budemo podržavani sa njihove strane ili da mi ne podržavamo njih zato što, znate, tek sledi da se vidi, a vi narodu kažite šta smo pljačkali mi, a mi ćemo narodu da kažemo šta su pljačkali svi u ovoj zemlji. Narodu je pravda najpotrebnija u ovom trenutku.

Aleksandra Jerkov:

Neću odgovarati gospodinu Vučiću da bi i drugi predstavnici poslaničkih grupa mogli da govore o tački dnevnog reda. Jedino ću reći da gledajući ga kako govori sa mesta sa kog govori, mogu konstatovati da je samo skinuo bedž i da sam svakog trenutka očekivala da izvuče natpis „Sigurna kuća za Ratka Mladića“, kao što je to već činio u ovoj Skupštini.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime