Alija ni na nebu ni na zemlji. Deo 5. Teroristička pretnja i sarajevska propaganda

0
610

Napisao: Dževad GALIJAŠEVIĆ

Foto: printscreen

Gostujući na banjalučkoj Alternativnoj televiziji (ATV) u emisiji „Direktno“, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da skoro svi teroristički akti u Evropi i svijetu imaju neku vezu sa Bosnom i Hercegovinom.

„Korijeni terorizma vezani za BiH sežu unazad mnogo godina. Naročito kada se u toku ratnih dejstava oformila i pojavila grupa džihadista formirana na teritoriji FBiH uz pomoć političkog Sarajeva“ – rekao je, između ostalog, Lukač.

Skoro svi teroristički napadi u Evropi i svijetu imaju neku vezu sa BiH, a u BiH postoji i novi vjerski pravac, vehabizam, koji se povezuje sa svim terorističkim djelima u BiH, kaže ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske. Tom prilikom, ukazao je na činjenicu da BiH na državnom nivou nije radila mnogo na sprečavanju širenja vehabijskog pokreta i paradžemata, te da oni danas žive i rade svoj posao na suptilan način čekajući pravi trenutak. To je, kaže, veliki poraz za BiH.

“Da li su ti izvršioci krivičnih djela bili prisutni u Bosni i Hercegovni ili su imali kontakte sa ljudima u Bosni i Hercegovni upravo kroz ove paradžemate ili su koristili oružje i municiju, eksplozive za izvršenje krivičnih akata na tlu Evrope, a da su imali veze sa Bosnom i Hercegovinom. Neka poveznica postoji sa najvećim brojem izvršenih krivičnih djela na tlu Evrope sa Bosnom i Hercegovinom i to je poražavajuće za Bosnu i Hercegovinu”.

U svijet je nakon terorističkog napada na kule bliznakinje u NJujorku, otišla i vijest da su djelo izvršili pripadnici odreda EL mudžahedin koji su boravili u BiH. Odjeknula su i brojna terorististička djela koja su se desila u BiH, a koje su počinile vehabije. Lukač je naglasio, da radikalni islam i danas živi u BiH, te je ministarstvo unutrašnjih poslova jedino shvatilo suštinu problema i oformilo Specijalnu antiterorističku jedinicu.

Da Vas podsetimo:  Ne možemo da vas primimo, ali se osećajte kao da ste u EU

“Trenutno jedino Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima takav koncept borbe protiv terorizma u Bosni i Herccegovni. Nijedna druga policijska agencija, a imamo ih 18 u BiH, nema sličnu organizaciju kao ministarstvo unutrašnjih poslova. Za sve ove godine došli smo do mnogo podataka koje analiziramo, ukrštamo sa drugim podacima koje imaju druge agencije i bezbjednosnosne agencije u regionu i šire, razmjenjujemo sa njima podatke. Na osnovu naših podataka preduzete su i neke određene akcije na kontroli i hapšenju terorista na tlu Evrope”, naglasio je ministar Lukač.

Lukač je rekao, i da je dobro što je Narodna skupština Republike Srpske spriječila zaključivanje Memoranduma o saradnji BiH i SAD koja bi omogućila razmjenu putničkih informacija. Ministar unutrašnjih poslova kaže da sporazum jeste dobar u smislu da se prati kretanje mogućih kriminalaca i terorista na svjetskom nivou, ali da mora biti u skaldu sa Ustavom, što ovdje nije bio slučaj.

Ovakva precizna, jasna i otvorena izjava Ministra policije Republike Srpske naišla je na mnoge reakcije, a među njima se ističe ona, koju je potpisao obavještajni sluga i samozvani stručnjak za terorizam i miljenik čaršijskih aga i begova, sarajevskih talibana, Vlado Azinović. Profesor sarajevskog Fakulteta političkih nauka  u BiH oglasio se na Twitteru i u duhu čaršijskih manira , potrudio se da priču o terorizmu, prebaci uu Republiku Srpsku i da prigovori ministru Lukaču.

„Čovjek ima pravo. Terorist u Christchurchu na N. Zelandu koji je 15.3.2019. u dvije džamije ubio 51 nenaoružanu osobu, na putu do svog odredišta motivirao se slušajući u autu hit “Karadžiću, vodi svoje Srbe” (i pustio to na video stream) – naveo je Azinović.

Cvrkutanje Vlade Azinovića, plaćenika Atlantske inicijative i lažnog tumača terorističke prijetnje i samozvanog akademskog građanina Sarajeva, vraća nas u blisku prošlost punu prljavštine u kojoj se ponosno valjao ovaj advokat Obavještajno Bezbjednosne Agencije i čaršijske politike mržnje. Naime, napori, u kojima on učestvuje na prvoj liniji fronta, sa zelenim barjakom u rukama i jataganom umjesto pera, su vidljivi.

Da Vas podsetimo:  RAZBACAN MI NAROD KAO ZRNO PŠENICE

Nastavlja se…

Izvor: Srpski Stav

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime