Ambasadori u Prištini najveći zlotvori zastrašivanja Srba i demokratije

1
933

Ambasadori zemalja Kvinte u Prištini : Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država, ali i svi drugi, su svojim prisustvom u Prištini, pogazili Helsinški sporazum od 1. avgusta 1975. godine, pljunuli su sva načela OEBS- a koja se zasnivaju na 10 tačaka Helsinškog sporazuma, ovde su, nepoštujući i gazeći Povelju OUN, Badinterovu komisiju, pljujući R – 1244 iz 1999. godine, nepoštujući Ustav suverene države Srbije……

Znači, pravnim nasiljem su došli u Prištini. I svima njima je jasno da su ovde na osnovu fašizma. Na svim svetskim univerzitetima se uči da je : Nasilje, bilo da je pravno ili fizičko ( kada su u pitanju ambasadori u Prištini oba su u pitanju’’ institucionalizovano oruđe u vođenju spoljne i unutrašnje politike kod fašizma’’.

Niko od ovih ambasadora do sada nije želeo da odgovori na koji su način došli u Prištini kao i na brojna druga pitanja Srba i Srbije .

Helsinškim dogovorom od 1. avgusta 1975. godine je priznata nepovredivost granica nakon Drugog svjetskog rata u Evropi, a 35 država potpisnica se obavezalo da će poštovati ljudska prava i temeljne slobode te da će sarađivati na ekonomskim, naučnim, humanitarnom i drugim područjima.

Takođe, pristigli ambasadori u Prištini pogazili su i sva načela OEBS –a koja se zasnivaju na 10 tačaka Helsinškog sporazuma.

Stručnjaci izražavaju ozbiljnu zabrinutost da prisustvo ambasadora u Prištini protivreči najdirektnije međunarodnom pravu.

Povelja UN zabranjuje „pretnju ili upotrebu sile protiv teritorijalnog integriteta ili političke nezavisnosti bilo koje države“ no, u slučaju Kosova zemlje Kvinte i druge koje su priznale Kosovo, pogazili su sve odredbe Povelje OUN, najviše pravne organizacije u svetu.

Srbija je u članstvo OUN primljena kao posebna država u AVNOJ – evskim granicama i to po američkoj preporuci. Čak je Stejt depertment zvanično zahtevao od Srbije da ona u svom pismenom zahtevu za prijem u OUN naglasi da Ujedinjenim nacijama pristupa u AVNOJ- evskim granicama, po preporucii Banditerove komisije.

Da Vas podsetimo:  Klub mladih umetnika Prosvjete održao još jedno Veče mladih pisaca

Badinterova komisija je 1991. godine postavila kao osnov za osamostaljenje jugoslovenskih republika , princim avnojevskih unutrašnjih granica.

Srbija od sveta zahteva neprikosnoveno poštovanje Ustava Republike Srbije (usvojenog 2006. god.) izdvajajući deo preambule da je ,,Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije“ i član 8. koji glasi da je ,,teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedeljiva“.

Zemlje koje su priznale Kosovo pogazile su i specijizovanu odredbu OUN SB, Rezoluciju 1244 koja je važeća za Kosovo i Metohiju i koja kaže da je Kosovo pod suverenitetom države Srbije.

Ambasadori zemalja Kvinte u Prištini su danas najveći neprijatelji demokratije i istinski logisti albanskog terorizma i fašizma.

Više od dve decenije zemlje Kvinte i njeni ambasadori u Prištini podržavaju albanske teroriste na vlasti, uz to i bez ikakve škole Tačija, Haradinaja, Veseljija…. i sa njima grade, sigurno ne put za onu Evropu koja je tekovina ljudskih prava.

Ambasadori zemalja Kvinte nikada nisu do sada pozvali da se vrati 245.000 proteranih Srba i nealbanaca na Kosovo i Metohiju?

Ambasadori zemalja Kvinte nikada nistu pokušali da stvore neki multietnički grad na Kosmetu, južno od Ibra ?

Ambasadori zemalja Kvinte ćute o 390 albanskih terorista u Siriji i Iraku? Tamo ih je 79 poginulo do 15. maja 2019. godine?

Ambasadori zemalja Kvinte u Prištini su danas rame pod rame sa albanskim terorističkim organizacijama, jer 10 albanskih organizacija na jugu Srbije , Makedoniji i na Kosovu su zvanično na listi terorističkih organizacija odlukom Stejt Departmenta? Opšte i sa UČK, koju je Džordž Buš Ukazom br. 452 i proklamacijom 13219 od 26. juna 2001. godine stavio na crnoj listi terorističkih organizacija?

Ambasadori zemalja Kvinte ćute a podržavju albanske ekstremiste koji su posle 1999. godine porušili i u potpunosti uništili više od 10.000 spomenika na srpskim grobljima i to po fašistiškom hitlerovom scenariju iz ‘’ Majn kamfpa” u kojoj se kaže između ostalog – “ Kad jednom narodu uništite spomenike tog naroda neće biti tu u drugom kolenu. “?

Da Vas podsetimo:  SANKCIJE

Ambasadori zemalja Kvinte u Prištini ćute o tome, a znaju, da su Albanci na Kosovu i Metohiji srušili i zapalili 155 srpskih crkava i manastira a 13 crkava su u potpunosti uklonili sa lica zemlje ?

Amasadori zemalja Kvinte nikada nisu ni pokušali da na vlast u Prištini dovedu pismene, školovane ljude već su uporni sa teroristima na vlasti sa kojima najviše opšte?

Ambasadori zemalja Kvinte nikada nisu pokušali da zaštitite zajednicu Goranaca kojoj ne dozvoljavaju ni opštinu po zakonima Prištine ? Ćute o njihovom progonu iz Dragaša i Gore a znaju da ih je u Dragašu do 1999. godine bilo 95 odsto a danas je tu 95 odsto Albanaca ? Zašto progonite Gorance?

Ambasadori zemalja Kvinte ne omogućavaju vraćanje 4000 Srba, 4000 Bošnjaka i 6000 Roma u južni deo Kosovske Mitrovice odakle su proterani 1999. godine ?

Ambasadori zemalja Kvinte ne objašnjavaju svetu da se danas, pored njih u Prištini, 24 srpskih crkava i manastira kao i drugih spomenika kulture na Kosmetu čuva oružjem od Albanaca ?

Čuvaju se gospodo ambasadori iz Kvinte od vas, od vas koji ste rušitelji demokratije, rušitelji one Evrope koja je tekovina ljudskih prava, a koji ste danas najveći lobisti fašizma i terorizma u Evropi.

Zoran Vlašković

1 KOMENTAR

  1. Ipak, Poslije svega nabrojanog, citiranog i izrečenog……… najveci neprijatelji Srpskog Naroda i Drzave su Srpski VELEIZDAJNICI, instalirani od “ zapadnih prijatelja “ poslije petooktobarskog prevrata!!! KiM ce i dalje biti na “ rasprodaji “ Dok god parlamentaria većina i predsjednik drzave budu “ produzena ruka “ Amerike i zapada u borbi protiv Naroda kojeg navodno pretstavljaju!!!!
    Koliko dugo još moze izdzati USTAV , da zaUSTAVi prodaju ili predaju KiM od strane VELEIZDAJNIKA?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime