Američke sankcije valja očekivati za više stotina saradnika režima

2
145

Lista od 28 ljudi za američke sankcije koju je video Vuk Jeremić samo je prvi korak, posle stavljanja na tu listu Radojičića i Veselinovića, šampiona Vučićevog poligrafa koji su osumnjičeni od Stejt Departmenta za najteža krivična dela.

Valja očekivati da će sankcije Stejt Departmenta biti uvedene za više stotina ljudi, u tri početna kruga: prvi krug su neposredni saradnici samog Aleksandra Vučića i njegovi najbliži saizvršioci, drugi krug čini vrh pravosuđa, posebno predsednici sudova, a treći krug obuhvata one koji su vršili represiju nad građanima u ime izvršne vlasti, i njih ima najviše.

Pojedinci iz drugog i trećeg kruga najmanje će osetiti same američke sankcije, jer to su samo poslušnici koji retko putuju i nemaju interese u inostranstvu, no oni će biti posebno izloženi lustraciji koju će SAD nametnuti neposredno nakon promene vlasti, uz podvrgavanje jednog broja njih tranzicionoj pravdi i specijalnom krivičnom postupku. To se posebno odnosi na korumpirane i poslušne sudije i predsednike sudova.

Namera američke administracije je da natera Aleksandra Vučića da se povuče a potom da ga podvrgne krivičnoj odgovornosti, iz tri razloga.

Prvi razlog je što je Vučić pokazao drskost i neprihvatljivo ponašanje zbog uvođenja Kine i njenih prljavih tehnologija na velika vrata u Srbiju.

Drugi razlog je zbog dopuštanja da Milorad Dodik intenzivira svoje radnje na narušavanju integriteta BiH.

Treći razlog je zbog uništavanja pravosuđa i upotrebe korumpiranih predsednika sudova za obračun sa protivnicima režima, od kojih su neki američki đaci i prijatelji današnjih američkih političara i stručnjaka za region.

Uz nerešavanje ubistava braće Bitići i otvoreno partijsko podržavanje onih koje Amerika tretira kao osumnjičene, to je samo po sebi, kao i ponovljeni udar na Bosnu i Hercegovinu, kako je to nedavno formulisao državni sekretar Bajden, lični razlog za mnoge u današnjoj administraciji da ovo neodrživo stanje konačno i definitivno raščiste.

Da Vas podsetimo:  Virusi, bakterije i rodno senzitivni jezik, ili: Slučaj ucene Viktora Orbana

Sve ovo je, direktno ili indirektno, u dva svoja nedavna intervjua data regionalnim medijima rekao glavni američki stručnjak za Balkan i kreator politike Stejt Departmenta prema ovom regionu, Daniel Server.

Važno je znati kako funkcionišu sankcije i zašto se one u stvari uvode.

Sankcije se ne uvode na osnovu nekih “poverljivih podataka”, nego isključivo na osnovu otvorenog izvora, odnosno na osnovu javno dostupnih podataka, pre svega u medijima. To se vidi iz činjenice da su prva dva sankcionisana lica Radojičić i Zvonko Veselinović, koji su notorno poznati u srpskom društvu i detaljno obrađeni u velikom broju medija.

Nakon ovih ljudi, sankcije valja očekivati za širi krug saradnika režima koji su povezani sa sumnjom na ozbiljna krivična dela i korupciju, pri čemu uopšte nije važno da li se protiv njih vodi istraga ili ne, jer SAD shvataju da se srpskom pravosuđu ne može verovati i da je ono jedan od instrumenata Vučićeve vladavine nad narodom. Uostalom, ni Radojičić ni Veselinović nisu pravnosnažno osuđeni ni za kakvo delo, a za ovog prvog je predsednik lično izjavljivao kako je divan momak koji je prošao poligraf i nije kriv ni za šta.

Zahvaljujući spavačima službe u opozicionim redovima protesti su osujećeni i delom oslabljeni, ali to će samo dodatno zaoštriti američki pristup stanju stvari u Srbiji i proširiti listu kandidata za sankcije.

Očajnički manevri režima koji uključuju upotrebu svojih “spavača” u predsedništvima opozicionih stranaka (poput onih koji se povlače iz organa stranaka u ključnim trenucima, i imaju obrazac takvog ponašanja decenijama, po principu “družba je družba, a služba je služba”) sve više otkrivaju način rada režimskog aparata i ljude koji tom aparatu godinama služe predstavljajući se lažno kao advokati, intelektualci, opozicioni aktivisti, itd.

Da Vas podsetimo:  Oklevetani patriotizam

Iz navedenih razloga, sada se dešava sve ono što je Server otvoreno rekao: “Vučić je izneverio obećanja koja je dao predsedniku Bajdenu pre više godina. Mnogo kradu. Sada je gotovo.”

Naravno, pametan čovek zna kada je gotovo, i sam se povuče.

http://aleksandarfatic.net/

2 KOMENTARA

  1. hoce li konacno razbiti BIA-u, od 1944 kadrira i krade za sebe, od Brionskog Plenuma postaje nezavisna sekta koja radi samo za sebe a pod kontrolom zapadnih Sluzbi, pravi preokret bi bio razbijanje BIA-e u paramparcad, i hapsenje i sudjenje masi radnika iste, za lopovluk i kradju, jer da nema te mafijaske hobotnice, ne bi se Vucic sa ovolikim lopovlukom i provizijama odrzao ovoliko na vlasti ?

  2. Ukoliko prihvatimo kao tačno gore napisano, onda dolazimo do nekih veoma tuznih , ali i potpuno tačnih zaključaka: Kao prvo i najvaznije : AMERIKA postavlja i smjenjuje najviši politički vrh Drzave Srbije, prema vlastitim procjenama i potrebama. Tako nešto ima potpunu logiku od poslije petooktobarskog prevrata. Svi vladajući, dolazili su „na krilima američke pomoći “ uz precizno postavljene zadatke koje moraju obaviti. Ukoliko se drznu i pokušaju otrgnuti kontroli, desiti će im se “ Djinidjić “ !! Upravo je to ,objašnjenje ,zašto se Srpska politika od „petog oktobra“ vodi “ u korist vlastite štete “ !O DOBRIM namjerama Amerikanaca prema Drzavi Srbiji i Srpskom Narodu ,gorko bi se nasmejala i djeca po Beogradskim vrtićima. Zamislite, Amerika ne prihvaća da Srbija uvodi ekološki prljave tehnologija iz Kine. RIO TINTO je ekološki i na svaki drugi način čist, jer nije iz Kine, ali ni iz Rusije. Kontradiktoran je i drugi razlog. Podrška Srbije Dodigu, koji se bori za izvorni Dejtonski sporazum , koji je stvorio mir i drzavu BiH, a Dodig se optuzuje zbog “ rušenja BiH „. Očito je da se iza toga krije namjera daljnjeg prekrajanja “ Dejtona“ do potpunog gašenja R S . Treći razlog, uništeno pravosudje, jeste razlog samo zato, i opet, zamo zato što su se tu našli ugrozeni američki „rezervni igrači“ , što njima moze otezati ili usporiti zamjenu, istrošenih, izblamiranih i u narodu već omrzenih političara. Njih bi morali zamjeniti novi, koji ulivaju povjerenje i nadu Narodu, i nastaviti politiku u korist Amerike , zapada i NATO , protiv vlastite Drzave i Naroda. Ovaj put mnogo toga je kompliciranije, jer su se ovakve smjene ili zamjene već dogodjale, pa ih Narod prepoznaje i pokušava se odbraniti od zlih namjera. Sam kraj teksta naj iskrenije , naj tačnije i naj očitije oslikava konkretnu prirodu odnosa i stvari …… što je Server otvoreno rekao
    “ Vučić je iznevjerio obećanja koje je dao predsjedniku Bajdenu prije više godina. Mnogo kradu “
    Dakle svi koji su dolazili na vlast, DAVALI SU OBEĆANJA !! Mogli su i da kradu, ali da ne pretjeruju, ali Vučić je prekoračio mjeru ……mnogo krade, a evidentno nije izvršio niti sva data obećanja. Sada je gotovo ! Vučić je dozlogrdio ne samo Srpskom Narodu i gradjanima Srbije, već i Americi. Sigurno će biti ili smenjen ( ako to učini Narod ) ili zamjenjen ( ukoliko to naprave Amerikanci ) !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime