Američki ili engleski satelitski snimci potvrđuju da je Boing oborio vojni avion

0
1201

leont_s_rus_1

Prvi kanal ruske državne televizije – tačnije njegov vodeći politički komentator Mihail Leontjev u svojoj analitičko-informativnoj emisiji Odnako – otkrio je kako je oboren malezijski Boing iznad Ukrajine.

Sasvim konkretno: objavio je američke ili britanske snimke koji potvrđuju da je taj avion, koji je leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur, oborio vojni avion.

Fakti prenose transkript priloga Leontejva bez skraćivanja. Uz napomenu da je sam prilog bio najavljen rečima:

„Prvi kanal poseduje senzacionalni snimak koji je po svoj prilici napravio strani špijunski satelit u poslednjoj sekundi leta malezijskog Boinga iznad Ukrajine. Uoči najvažnijeg sastanka svetskih lidera – samita G-20 u Australiji – tema istrage kako su poginuli putnici ovog aviona više je nego aktuelna. Jer, snimak potvrđuje verziju koja se uopšte nije čula na Zapadu”.

Evo otkrića i komentara Mihaila Leontjeva (možete pogledati i samu emisiju preko linka ispod teksta):

„Ipak, zdravo!

Poznato je da australijski premijer Abot preti da će na samitu u Brizbejnu postaviti u oštroj formi pitanje našem predsedniku o malezijskom Boingu.

Pokušaćemo da mu olakšamo zadatak.

Još u avgustu je Ruski savez inženjera objavio izveštaj o mogućim razlozima nesreće koji je dobio veliki publicitet u svetskim medijima i na internetu. Eksperti su dobili detaljnu analizu dostupnih informacija iz svih izvora, urađeni su tehnički proračuni i sačinjene sve verzije uzroka pada Boinga.

Ekspertski nalaz kaže: tehnički jedino moguća verzija je da je malezijski avion oboren pomoću raketno-topovskog oružja sa drugog aviona. Skrećemo vam pažnju na jedan momenat u izveštaju – na odsustvo bilo kakvih dokaza da je lansirana raketa zemlja-vazduh.

Lansiranje „Buka” prate vatreni oblak, zaglušujuća buka koja se čuje u radijusu od 10 kilometara, plus „inverzioni trag” koji se na nebu vidi još 10 minuta.

Da Vas podsetimo:  Frižidersko zaluđivanje

Ukratko, najverovatnije da nije bilo nikakvog „Buka”, niti lansiranja sa zemlje. Niko ga nije video niti zabeležio da je tu bio, a u zoni nesreće su se nalazile desetine profesionalnih posmatrača sa svih strana sveta kao i hiljade neprofesionalnih. A videli su i registrovali avione. Međutim, to sigurno nisu bili ruski avioni.

Argumenti eksperata su saslušani, a izveštaj je preveden na engleski i nemački.

„Otada smo počeli da dobijamo velike količine informacija, uključujući razne materijale, inženjerske proračune. Na kraju smo 12. novembra dobili i ovo” – naglašava prvi potpredsednik Ruskog saveza inženjera Ivan Andrijevski.

„Potpuno se slažem sa nalazima vaše analize kako je pao Boing” – napisao je čovek koji se predstavio kao diplomac MIT, avio-ekspert sa dvadesetogodišnjim iskustvom DŽordž Bilt.

„Boing” je oborio reaktivni lovac koji ga je pratio. Prvo su iz topa pucali po posadi. Onda su kabinu aviona pogodili raketom vazduh-vazduh, a potom su desni motor i desno krilo pogođeni raketom sa termičkim navođenjem”.

Snimak, na kome se jasno vidi kako je raketa lansirana ispod levog krila lovca tačno po kabini pilota, priložen je uz elektronsko pismo. Po lokalitetu, vremenskim uslovima i dimenzijama aviona – snimak u potpunosti odgovara okolnostima nesreće.

sat_snim_ukr_b_123

„Videli smo snimak iz kosmosa koji je očito napravljen sa niske orbite. Ovakvi snimci se obično prave radi sveukupnog izviđanja vazdušnog i nadzemnog prostora. U skladu sa koordinatama, datim na snimku, možemo da pretpostavimo da je snimak učinjen sa američkog ili engleskog satelita. Uradili smo detaljnu analizu ovog snimka i nismo otkrili bilo kakav falsifikat” – nglašava Andrijevski.

Sve verzije moraju biti razmotrene, uključujući i famozni „Buk”. Čovek koji je poslao snimak, na kom se vidi kako MiG-29 uništava putnički avion marke „Boing”, nesumnjivo je profesionalac, ma ko bio.

Da Vas podsetimo:  Srbija neće besplatnu struju profesora iz Šumadije, dok se ceo svet raspituje za njegov izum

Da bi se ovako nešto falsifikovalo, potreban je više nego vrhunski profesionalizam. Veći nego što je bio potreban za pristup ovakvoj informaciji.

Gospodo, vi imate ove snimke! Čak i druge! Predočite ih već jednom! Ruke na sto! Zato što u ovom momentu postoje osnovane sumnje da su državni zločin učinili oni koji su svesno i cinično oborili avion.

Kao i oni koji su, posedujući iscrpne informacije, sve to svesno i cinično skrivali.

Ipak, do viđenja!”

http://www.1tv.ru/news/leontiev/271824

Preveo: Goran ŠIMPRAGA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime