Arapi uplatili 22.000 evra i postali vlasnici 68 odsto “Beograda na vodi”

1
1042

Kompanija “Belgrade Waterfront Capital Investment” iz Abu Dabija zvanično je postala vlasnik 68 odsto preduzeća Beograd na vodi uplatom 22.000 evra kapitala, pokazuju podaci Agencije za privredne registre Srbije (APR).

Vssg72E
FOTO: Tanjug

Kako se navodi u odluci o povećanju kapitala preduzeća “Beograd na vodi”, koje će realizovati projekat izgradnje tri milijarde evra vrednog stambeno-poslovnog kompleksa uz beogradsku obalu Save, Republika Srbija je vlasnik 32 odsto tog preduzeća, sa milion dinara upisanog kapitala.

Odluku o povećanju kapitala doneta je 28. jula, a objavljena je na sajtu Agencije u ponedeljak, 10. avgusta.

Premijer Vučić najavio je krajem jula da će izgradnja projekta Beograd na vodi početi između 15. i 20. septembra ove godine.

Prema ranijim informacijama, kompanija “Eagle Hills” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata obezbediće 300 miliona evra za finansiranje projekta “Beograd na vodi” na osnovu ugovoru sa Vladom Srbije o zajedničkom ulaganju u taj projekat, koji je potpisan u krajem aprila 2015. godine.

“Eagle Hills”, kao vlasnik kompanije “Belgrade Waterfront Capital Investment”, 150 miliona evra obezbediće u formi kapitala, a dodatnih 150 miliona kroz zajam u formi pozajmice osnivača.

Prilikom potpisivanja ugovora objavljeno je i da će “Eagle Hills” dodatno odobriti Srbiji zajam od 90 miliona evra za preseljenje železničkih objekata iz Savskog amfiteatra, kao i 40 miliona evra za završetak eksproprijacije zemljišta. Predviđeno je da projekat traje maksimalno 30 godina, od čega polovina mora biti završena u prvih 20 godina.

teleprompter.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime