Auto-put do Crne Gore do 2020. godine

0
931
Zorana Mihajlović / Foto: YouTube Screenshot

„Za deonicu Požega-Boljare u dužini od 107 kilometara čija je procenjena vrednost 1,8 milijardi evra, prostorni plan i priprema projektno-tehničke dokumentacije biće urađeni tokom ove (2015) godine dok je planirani završetak radova do 2020. godine.“   – Zorana Mihajlović,Ministarka građevinarstva o deonici Požega-Boljare.  (Analitika, 14. 1. 2015. godine)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je na samom početku 2015. godine za crnogorski portal „Analitika“ izjavila da će do 2020. godine biti završen auto-put do granice sa Crnom Gorom.

Analitika, 14. 1. 2015. godine
‘Prema planu put Beograd-Požega se gradi na tri dionice. Rok za završetak radova je polovina 2017, a do sad je završena dionica Ub – Lajkovac. U prvom kvartalu ove godine se očekuje ugovaranje još dvije dionice po koncesionom modelu. Za dionicu Požega-Boljare u dužini od 107 kilometara čija je procijenjena vrijednost 1,8 milijardi eura, prostorni plan i priprema projektno – tehničke dokumentacije biće urađeni tokom ove godine dok je planirani završetak radova do 2020. godine.’

Međutim, nakon više od četiri godine od ove izjave, mesec dana pre otvaranja deonice Obrenovac-Ljig, dužine od 63 kilometra, ministarka Mihajlović izjavila je da počinje da se radi „i na izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju autoputa Požega-Boljare, da će taj posao trajati oko godinu i po dana i da će se u međuvremenu razgovarati o načinima finansiranja“.

Beta, 17. 8. 2019. godine
‘Dodala je da su u toku radovi na trasi od Čačka do Požege, te da se priprema i projektno-tehnička dokumentacija za deonicu od Požege do Boljara. ‘U pitanju je veoma skupa deonica, samo izrada projektno-tehničke dokumentacije košta 50 miliona evra’, rekla je ministarka’.

Podsetimo, i rokovi za izgradnju deonice Koridora 11 od Obrenovca do Čačka, koja je otvorena 15. avgusta ove godine, probijani su više puta, o čemu je Istinomer pisao u nekoliko navrata.

Da Vas podsetimo:  Teški i nesigurni uslovi rada dovode do sagorevanja

Budući da do 2020. neće biti urađena ni projektno-tehnička dokumentacije za deonicu Požega-Boljare, izjavu ministarke Mihajlović ocenjujemo sa – „ni započeto“.

Naslovna fotografija: Fonet, MGSI

Siniša Dedeić
Izvor: istinomer.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime