Autobuska stanica u Beogradu za mesec dana nije izgrađena ni 1 metar

0
75
Printscreen

Nova autobuska stanica u Beogradu otvorena je pre desetak dana i već je punim kapacitetom dokazala opravdanost odluke da bude premeštena iz starog dela grada u Blok 42. Moderno zdanje zaista je pun pogodak i putnici koji su već imali prilike da putuju sa nove stanice imaju samo reči hvale za gradske čelnike zbog njihove briljantne vizije.

Ovo bi mogla da bude prvoaprilska vest da su se obistinila obećanja zamenika gradonačelnika Gorana Vesića koji je ranije obećao da će već 1. aprila nova autobuska stanica dočekati prve putnike. Ovo obećanje ostalo je na nivou prvoaprilske šale , a umesto graje putnika i zvuka motora autobusa stanje na terenu pokazuje da radovi nisu napredovali u prethodnih više od mesec dana.

Stanje je identično kao početkom marta kada su novinari portala Nova.rs poslednji put bili u obilasku radova na stanici.

Tek po neki radnik, mali bager i raskopana zemlja u Bloku 42 – to je ukratko ono što se dešava na gradilištu buduće glavne autobuske stanice u Beogradu.

Nažalost, umesto gradilišta, na dan kada su obišli radove na izgradnji nove stanice (14. april), prema obećanjima gradskih i republičkih funkcionera već je trebalo da bude izgrađena nova stanica. Rokovi su pomerani ne po mesecima, već po godinama – prvo je bilo najavljena 2020, pa 2021, a ovim tempom radovi neće biti gotovi ni do kraja 2022. godine.


Kada je reč o tempu radova, novinarske kamere zabeležile su da je na gradilištu bilo svega tri bagera, od kojih je jedan radio. Što se tiče radnika, ukupno je bilo dvojica – jedan koji je vozio bager i drugi koji je obilazio gradilište. Kao i svaki put do sada, nisu bili raspoloženi da razgovaraju sa medijima, ali iskreno govoreći to i nije njihov posao.

Da Vas podsetimo:  SNS vodi kampanju i za referendum – zovu građane na jugu telefonom da zaokruže "da"

Odgovore na pitanja kada će biti izgrađena nova autobuska stanica morao bi da da zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ali i menadžment BAS-a, koji je do sada odgovornost prebacivao samo na drugog čoveka Beograda.

Dok se odgovornost prebacuje sa mesta na mesto, radovi stoje, novac se troši, a odgovora i dalje nema – kada će biti završena nova stanica?

autor:Antonije Kosanović

https://luftika.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime