Avionom iz Niša u Beograd, koliko zaista traje putovanje jedinim letom unutar Srbije

0
266

Da li ima smisla ići avionom do prestonice, koliko je novca potrebno, a koliko vremena za aerodromske procedure i ko uopšte i koristi ovu liniju pitali su brojni građani nakon što je uveden let Niš – Beograd, a proveravale su novinarke Južnih vesti. Na let od 30 minuta kreću bez pasoša i kovid propusnice i redom odgovaraju na pitanja koja građane najviše interesuju, a od kojih je glavno koliko – novca i vremena.

Let traje tačno 30 minuta; Foto: JV

25 evra, toliko je koštala karta kupljena onlajn. Cena varira i zavisi od datuma kupovine, a prosek je oko 30 evra. Kartu za ovu destinaciju uglavnom kupuju oni kojima su ova dva grada usputne stanice.

Nišlija koji radi u Norveškoj i putuje za Oslo kaže da mu ova mogućnost skraćuje put, jer nakon što sedne u avion ne mora da razmišlja o drugom prevozu.

Od početka godine dolazim već dva puta i baš su mi olakšali. Na ovoj relaciji avion uglavnom bude prazan, dok iz Beograda preko ide više putnika. Ko ide samo do Beograda i bez dodatnog prtljaga, proveru može da prođe za oko 10 minuta – kaže sagovornik.

Za let u 11:00 sati prijem putnika na niškom aerodromu “Car Konstantin” počinje u 10. Bez velike gužve kompletna kontrola prolazi brzo.

Kako je reč o letu unutar države nije neophodan pasoš, ni kovid propusnica. Na put se kreće samo sa ličnom i avionskom kartom, koju je moguće čekirati onlajn, čime se vreme provere dodatno skraćuje.

Avion je poleteo tačno u 11 sati, a let od 30 minuta traje taman toliko da se prelista jedan časopis. Posluženja nema, a ni vremena za posluženje.

Na letu je bilo više posade nego putnika, desetak onih koji preko Beograda putovanje nastavljaju ka nekoj od evropskih zemalja.

Da Vas podsetimo:  Politička stabilnost kao glavni adut SNS

Jedan od putnika iz Niša kaže da mu je matematika drugačija kada putuje sam, kao na ovom letu, i kada putuje sa porodicom.

Avion na liniji Niš – Beograd; Foto: JV

Za razgovor sa njim i ostalim saputnicima nema mnogo vremena u mini busu koji po sletanju na aerodrom „Nikola Tesla“ prevozi putnike do izlaznog terminala. Oni koji nastavljaju iz Beograda u neku drugu zemlju idu na novu pasošku kontrolu.

Dakle, od dolaska na niški aerodrom do sletanja na Beogradski tačno 1 sat i 30 minuta. Još petnaestak do izlaska sa „Nikole Tesle“. Ekipa Južnih vesti putovala je bez prtljaga, tako da bi i tu trebalo uračunati dodatno vreme, pa je na Slaviji bila posle samo 2 sata – tačno u podne.

Provera pre početka leta; Foto: JV

Na svakih 25 minuta od Surčina do Slavije i gavne autobuske stanice ide autobus na liniji A1, a cena karte je 300 dinara.

Podsetimo, avio liniju iz Niša do Beograda “Air Serbia” uvela je pre oko dva meseca. Kolika je popunjenost i zainteresovanost za ovu ovu destinaciju, iz kompanije nisu odgovorili.

Autor:M. Milojević Kostić i T. Todorović

https://www.juznevesti.com/

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime