Privođenje Lazanskog u Vučić(ević)evu „Tešku reč“

6
2717

teska recSinoć smo imali priliku da gledamo i slušamo (čujemo) jednu „otvorenu“ televizijsku „raspravu“ koju su međusobno vodili Aleksandar Vučić, Miroslav Lazanski i Svetislav Basara. „Teška reč“ koju na TV Pinku uređuje i vodi Dragan Vučićević, čini se, postala je tragično teška, preteška, krajnje deprimirajuća, užasavajuća. Kao da je pomenutom emisijom ubijena i poslednja šansa za otvaranje očiju i vraćanja razuma u politički život Srbije. Publika se bila spremila da čuje oštar kritički stav „beskompromisnog“ Miroslava Lazanskog, ali, umesto toga, zatekli su jednog beskrvnog, neprepoznatljivog Lazanskog, koji je delovao žalosno, utučeno, na momente i uplašeno. Što se tiče Svetislava Basare, od njega se i nije očekivalo da pravi nekakav intelektualno-politički „proboj“ u direktnom verbalnom okršaju sa premijerom Srbije, pošto se on uvek uklapao u tokove koje usmerava aktuelni režim, bez obzira o kakvom se režimu radilo.

Dakle, očigledno je da je Lazanski izneverio sav svoj dosadašnji rad i da je, bukvalno, u sinoćnoj emisiji „Teška reč“ samoga sebe izbrisao sa liste ozbiljnih (nezavisnih) srpskih intelektualaca, na kojoj se po mišljenju mnogih građana Srbije (sada vidimo,  potpuno neopravdano) nalazio. Zašto je to učinio, teško se može sa sigurnošću zaključiti. Utisak je, ipak, da je Lazanski nečim bio ucenjen. To bi se moglo zaključiti po kompletnom bledom nastupu i po njegovom ponašanju tokom trajanja „Teške reči“. Povremeno se činilo da se Lazanski nečega stidi; na momente dobijao se utisak da mu je neprijatno i da bi najradije pobegao iz „zagušljivog“ studija. Jednostavno, sinoć je i dete moglo da vidi da Miroslav Lazanski nije bio Miroslav Lazanski. Umesto Lazanskog gledali smo jednog snishodljivog, uplašenog i beznačajnog državnog službeničića.

Možda ćemo jednog dana doznati koji su razlozi da Miroslav Lazanski odluči da baci pod noge i potre sav svoj dugogodišnji novinarski i intelektualni rad. Ako je znao da će morati da izneveri sebe i onaj, s mukom stečeni, imidž nepotkupljivog i moralno stamenog mislioca, zašto je uopšte pristao da dođe u „Tešku reč“? Da li to znači da je morao da dođe i da nije imao izbora? To zaista ne možemo znati, ali, ako bi se o tome radilo, tada je to udaranje poslednjeg eksera u zatvoreni kovčeg srpskog medijskog prostora. Veliki Vođa je tako (privođenjem Lazanskog), izgleda, želeo da pokaže kako on ne beži ni od razgovora sa svojim najžešćim oponentima i kritičarima. Sa druge strane, tu je i prikrivena poruka onima, koji još uvek imaju smelosti da kritikuju poteze premijera i aktuelne Vlade Srbije, da je vrag odneo šalu i da bi (ukoliko nastave da budu „tvrdoglavi“) mogli da završe tužnije i gore nego što je završio Miroslav Lazanski.

Da Vas podsetimo:  Sabornost

U nastavku prenosimo tekst Branka Dragaša, koji nije baš mnogo birao reči kojima je iskazao svoje teško razočaranje u nekoga ko je (po Dragaševom mišljenju) predstavljao „opozicioni kritički blok“ u Srbiji

D.G. /Koreni

Branko Dragaš: Lazanski, voljno!

Kakva sramota?!?
Kakav blam?!?
Ne mogu da verujem šta gledam.

Lazanski
Miroslav Lazanski

Čuveni Lazanski pokazao je da je gmaz. Istinski mrmot.To sam odavno znao. Nikada nisam imao dobro mišljenje o njemu. Večeras je to dokazao.
Nisam ništa pisao o njemu, da ne bismo razbijali neki navodni opozicioni kritički blok na društvenim mrežama prema totalitarnom režimu Ace Dramosera Merlina. Čuvenog mađioničara. Demagoga. Prevaranta. Hokus-pokus opsenara. Japajara. Šizofrenog ludaka koji nikada ne kuka. Premijera koji saopštava samo lepe vesti. Nema rasta cena! Nema rasta nezaposlonesti. Reforme su u punom procvatu. Idila. Blagostanje za samo pet meseci.

Vojni izveštač sa ratišta se ukakio pred suludim lažima ratnog huškača, šoviniste i psihopate, koji je dobio zadatak da uništi Srbiju. Vojnopolitički komentator je kapitulirao pred lažima rasplakanatog foliranta, patetičnog Ostapa Bendera, koji voli svog brata, jer njegov brat voli njega, bez koga ne može da živi, sa kojim se čuje deset puta dnevno, jednojajčani blizanci sa dve godine razlike, potresenog šarlatana, koji tvrdi da on i njegov brat više vole Srbiju od žandarmerije, koji kletve ne koristi.

E, taj Lazanski je naš problem, a ne suludi Vođa koji će nas konačno sve odvesti u propast.

Teške reči!
Teške reči za emisiju „Teška reč“.
Gosti – Miroslav Lazanski i Svetislav Basara.

O pijanom skotu i ekselenciji ispod stola Basari sam sve napisao u tekstu „KOMESARA BLESARA“. Jasno mi je da taj miljenik svih vođa dolazi u emisiju da bude fikus za paradu laži i obmana Ace Dramosera.

Da Vas podsetimo:  "SLIČNO SE SLIČNOM RADUJE!"

Ali, taj Lazanski.
Ne mogu da verujem.

Miljenik društvenih mreža je večeras pseći ponizno puzio pred Gazdom.
Taj navodno slobodoumni novinar, čiji tekstovi se prenose na društvenim mrežema, tipa – vidi šta im je rekao, pokazao je ono što sam znao godinama i što nisam hteo da iznosim, jer je problem u tome, navodno, da mi niko ne valja.

Večeras je pokazao potpunu propast naše srpske malograđanske i podaničke inteligencije, koja nema elementarne hrabrosti da se suprostave ludilu jednog opasnog demagoga.
Nijednu reč nije smeo da kaže.
Kao neki đaćić je sedeo i slušao pregršt izgovorenih laži i falsfifikovanih podataka

Lazanski se jada da ne može da dođe do direktora SDPR-a.
Neće da mu se javi na telefon.
Žali se Aci Dramoseru. Gazdi. Gospodaru spržene Srbije.
Kakav je to način da njemu neće da se javi?
Njemu, Lazanskom.
Aca Dramoser će lično reagovati. Mora direktor SDPR-a da primi telefonsku vezu sa Lazanskim.
Sve je sređeno.

Ima li neko novo pitanje.
Lazanski vadi pitanje iz bubnja.
Evo, novih nameštenih pitanja.
Lazanski dodaje pitanja omiljenom novinaru Aci Dramoseru.

To je metafora o propasti srpske inteligencije.
To dodavanje nameštenih pitanja.
To pseće, ponizno mahanje repom.

Lazanski je problem.
Čovek bez muda, časti i dostojanstva.
Lazanski podanik.
Lazanski dodavač pitanja.
Pohvala ludosti!

Lazanski je paravan za ovo ludilo.
Lazanski je izabran da nas sve ponizi.

Sram te bilo, Miroslave Lazanski!
Stidi se!
Ako imaš bar malo morala, povućićeš se iz javnosti.
Prestaćeš da pišeš!
Ponizio si sve ljude koji su te mesecima unazad hvalili i verovali u tebe.

Maske su sve pale!

Večerašnja emisija nam je pomogla da javnost shvati da posle nedelje dolazi ponedeljak.
Večerašnja emisija je pokazala svu licemernost Lazanskog.

Da Vas podsetimo:  OTVORENO PISMO

Užas!
Lazanski je večeras pokazao da je slina. Krpa!
Znao sam da je takav.
Javnost se večeras uverila.

Sada smo jači.
Idemo dalje!
Vreme je na našoj strani.

LAZANSKI, VOLJNO!

dragas.biz

6 KOMENTARA

  1. ma nemojte da kritikujete zato sto nekog nevolite ali da se lazanski razume u vojne stvari zna covek i nije fer da pisete razne gluposti o njemu e kada bi napadao ceo vojni vrh i vladu vi bi rekli svaka mu cast!, to je licemerno pozdrav

  2. Lazanski je covek koji ceo zivot provodi lupetajuci i putujuci. Nikad mi jasno nije bilo KO gura ovog nazovi komentatora vojnih tema…jeste, putovao je a ko je placao to a? Jedino sto po cemu se ja i on razlikujemo jeste da se ja razumem u ono o cemu on prica a on ne. On je obina nazovinovinarska poturica, oficirska podguzna muva danas Ace Drmosera a sutra ko ce znati. To je onaj napuceni sto je evaluirao od ulicnog soviniste do proeuropejca.

  3. Au Miroslave au Aleksandre ni jedan jedini komad novog naoruzanja nije uveden u naoruzanje VS tako da ne lupate, ne prikazuje VS novo naoruzanje nego SDPR. Nora tek treba da prodje TOC nije ona bas savrsena kako Lazanski lupa a ostalo niti je planirano niti ce da bude u vojsci. To sto profesjonalni vojnik spava u kasarni ne znaci da nema dnevnicu Miroslave, ne bi se gorivo trosilo, Miroslave vojska godinama ima restrikcije na potrosnju goriva pa sad si ti pametan kad je jos veca kriza pricas da bi ga svejedno potrosili bi ali za tri godine. Nije VS nista utegla prefarbano vozilo staro 30 godina ne znaci da je modernizovano tako da tvoj komentar ne prilici vojnopolitickom analiticaru.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime