Baba Simana ili državnik?

2
1237

DSS KiM: Aleksandar Vučić je svojim cmizdrenjem kod spomenika kralju Milutina pre ličio na baba Simanu nego na srpskog državnika

teodosije-vucic1

Protekla poseta predsednika Vlade Srbije, groteskno najavljivana, južnoj srpskoj pokrajini odigrala se po principu tresla se gora rodio se miš.

Otvarajući porodilište u kosovskom pomoravlju u tuđoj zgradi (jer finansirala je vlada Kosova), bez opreme, bez ginekologa i ostalog stručnog kadra premijer prezentuje goli marketing imajući u vidu da će porodilište teško da profunkcioniše. Aleksandar Vučić je tokom posete delovao vidno preplašen, a svojim cmizdrenjem kod spomenika kralja Milutina pre je ličio na baba Simonu nego na srpskog državnika. Bez obzira na ekonomske nevolje koje Srbija ima Vlada Aleksandra Vučića nije smela da dozvoli da vlada Hašima Tačija finansira spomenik jednom Nemanjiću.

Od srpskih zvaničnika smo čuli da je natalitet kod Srba na Kosovu i Metohiji najveći među Srbima uopšte, kao da je ta činjenica nešto novo znajući da je tako zadnjih pedeset godina. Problem nije u rađanju nego u odlaženju.

Predsednik Vlade Srbije se nije libio da se sastane sa separatističkim srpskim ministrima vlade Kosova koji su birani po ustavu i zakonu ove paradržavne tvorevine čime je faktički i pogazio Ustav države Srbije.

Poseta je imala i predizborni karakter jer su srpski zvaničnici dali podršku kandidatu članu SNS na lokalnim izborima u režiji samoproglašene države Kosovo što je još jedno gaženje zakona o lokalnoj samoupravi od strane predsednika Vlade Srbije. Boris Tadić je u svoje vreme govorio makar da se nisu stekli uslovi da Srbi izađu na lokalno šiptarske izbore ali da neće sankcionisati Srbe koji na te izbore budu izašli, dok je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić direktni saučesnik u tim izborima. Doduše Tadić nije pristao da potpiše izdajnički Briselski sporazum a Vučić jeste.

Da Vas podsetimo:  Kako su vlasti u Beogradu omogućile Prištini da postepeno preuzme sever Kosova

Zato danas kada slušamo premijera da će Priština da preuzme Trepču moramo da ga podsetimo da je potpisujući Briselski sporazum iskomplikovao poziciju države Srbije u južnoj srpskoj pokrajini jer se tim sprazumom Srbija odrekla same sebe na Kosovu i Metohji. Uostalom pre par meseci Beograd se u Briselu svojim potpisom odrekao hidrosistema Ibar-Lepenac i hidrocentrale Gazivode kao i brojnih objekata Elektroprivrede Srbije realizujući u praksi Briselski sporazum. Ceo hidrosistem je finansirala država Srbija čija je vrednost više stotina miliona dolara, a kredit uzet kod Londonskog kluba za tu namenu u potpunosti je otplaćen.

Priče o boljem životu Srba na Kosovu i Metohiji deluju deplasirano s obzirom da je zabranjeno svako zapošljavanje u preostalim institucijama srpske države izuzev retkim članovima Srpske napredne stranke. Možda taj bolji život simbolizuje postupak direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića koji u kuvarskoj uniformi u narodnoj kuhinji u opštini Novo Brdo deli porcije jela, normalno bez mesa, Srbima korisnicima. Od koga je dosta je.

U Kosovskoj Mitrovici
16.01.2015. godine
Predsednik pokrajinskog odbora
Demokratske stranke Srbije dr Nenad Kojić

srbinaokup

2 KOMENTARA

  1. Популистичка политика напредњака потписивањем Бриселског споразума су уназадили Србе са Косова и Метохије. Премијер Србије неометано подржава и јача шиптарске институције, уместо да јача пресотале српске институције на Косову и Метохији. Премијер са својим неспособним српским министрима у Влади Косова гаси или над истим врши огроман притисак како би престале да постоје државне институције Р Србије. По њему и његовим кадровима Косово се рачуна од Вучића до Вучића.
    Окупљањем Срба са Косова под притиском радне обавезе је само маркетиншки потез премијера Вучића како би у ужој Србији послао поруку да су Срби Косовци сагласни са отимањен Трепче и Ски центра Брезовица од стране шиптареке владе у Приштини.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime