Babe i žabe

2
1239
Od povratka višestranačja u Srbistan prošlo je gotovo tri decenije, a mi se nismo mrdnuli dalje od početka. Srbistanski političari i svi koji se tako predstavljaju, a usta su im puna demokratije i građanskih sloboda, niti su šta naučili niti su bili spremni da išta nauče. Drugim rečima demokratija i građanske slobode po njihovom shvatanju imaju nekakvo značenje i rok trajanja samo do trenutka dok im ne uspe da se dočepaju vlasti. Pa je tako svih ovih decenija, na srbistanskoj političkoj sceni na snazi aksiom – ko ne deli naše stavove taj je protiv nas.

Da srbistanski političari i politikanti, bilo da su na vlasti ili opoziciji ne trpe bilo kakav javni kritički stav, pa čak i onda kada je utemeljen na čvrstim argumentima, nebrojeno puta smo se uverili tokom nepune tri decenije višestranačja. Stoga ne čudi kada srbistanski vlastodršci svakoga ko drugačije kaže odmah etiketiraju kao neprijatelja, stranog plaćenika, izdajnika… Ali šta reći povodom reakcija i komentara dela srbistanske opozicije kada se u nekom od slobodnih medija pojavi kritički stav koji ne ide u prilog beskompromisnim borcima za objektivnu i profesionalnu medijsku scenu?

Pa ništa! Osim da deo srbistanskih opozicionara, svesno ili nesvesno, prenebegava da pojam slobodnog medija ne podrazumeva obavezu zatvaranje očiju i prećutkivanje gafova i brljotina opozicionih lidera i njihovih sledbenika. Stoga nikoga ne treba da čude oštre reakcije na pojedinim društvenim mrežama svesnih aktivista kada se neki, kako ih oni nazivaju opozicioni mediji, “drznu” da kritikuje organizatore i organizaciju i protesta u našem gradu. Nismo li se uostalom toliko puta uverili da je dilentatizam u Srbistanu upropastio sve od institucija do prostitucije.

Ali kada smo već kod urušenih institucija samo po sebi se nameće pitanje protiv koga to svakog petka šetaju Čačani? S obzirom na to da maršruta protestne šetnje u širokom luku zaobilazi Gradsku upravu, Upravu policije, sedište Moravičkog okruga kao direktnog predstavnika republičke vlasti, nekadašnjeg toliko puta pomenutog pokojnog bioskopa Sutjeske… nikome osim organizatorima nije jasno protiv koga Čačani protestuju u ulici Vojvode Stepe, Svetog Save, pored Starog grada, ispred kafane Car Lazar…

Da Vas podsetimo:  Albanci i drugosrbijanci

Nije valjda da je ovakva maršruta izabrana kako se ljubljenom nam gradonačelniku Milunčiću ne bi remetio popodnevni odmor?

Ako je u pitanju uviđavnost ne bi bilo zgorega da maršrutu sledeće protesne šetnje organizatori izmeste na stazu zdravlja pored Morave.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

2 KOMENTARA

  1. Srbistan , srbistanci…Ne znam cemu ovo? Ni ja se ne slazem sa politicarima od Slobe pa do ovih, ali cemu vredjanje svoje zemlje i naroda nazivajuci Srbistanom i srbistancima? Narod je prevaren a zemlja za koju su preci ginuli silom oduzeta i plackana od strane olosa i nemoralnih ljudi. Kad procitam tako nesto ne cita mi se dalje, kakav god da je tekst u pitanju…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime