Bahati radnici bacaju izborne listiće

0
1893

 Štampanje izbornih listića u štampariji “Službenog glasnika” počelo je juče. Na snimku iz štamparije vidi se da se izborni listići štampaju kao obična publikacija.

Štamparija “Službenog glasnika” zvanično je juče počela da štampa izborne listiće. Na snimku iz štamparije ne stiče se utisak da se štampaju izborni listići, već neka obična publikacija.

Jedan radnik štamparije čak je snimljen kako se razbacuje sa hrpom izbornih listića koja je upravo izašla iz mašine. Radnici su slobodno uzimali izborne listiće, razgledali ih i zatim nonšalantno bacali u kutije bez ikakve posebne kontrole.

Da li utisak neozbiljnosti u štampariji “Službenog glasnika” nešto znači?

Podsetimo na aferu “Mala matura” iz 2013. godine kada je otkriveno da je jedna radnica štamparije u grudnjaku iznela nekoliko kopija testova za malu maturu koje je zatim prodavala očajnim učenicima.

Nije kao da štamparija “Službenog glasnika” iza sebe nema nekoliko ozbiljnih afera.

Republička izborna komisija par dana ranije odobrila je “Službenom glasniku” da papir za izborne listiće seče u jednoj privatnoj firmi zbog veličine izbornog listića.

RIK je tom odlukom omogućio “Službenom glasniku” da 14 rolni izbornog papira iznese iz svojih prostorija i da sečenje izvrši u prostorijama preduzeća “Beodragos” u Borči uz prisustvo predstavnika RIK-a i MUP-a.

Kako je saopšteno, nakon sečenja, papir je vraćen u magacin štamparije “Službenog glasnika”, uz obezbeđenje MUP-a.

Setimo se i afere “Džak” od pre četiri godine.

yfWux2CIako Vučićevi režimski mediji danas tvrde da će neki centri moći i opozicija pokušati 24. aprila da izazovu “haos” tvrdnjama da su izbori neregularni, upravo su to radili Vučić i Nikolić 2012. godine kada su izmislili džak sa bačenim listićima.

Nadležni organi nikada nisu rešili aferu “Džak”, dok je bivši funkcioner SNS-a Saša Mirković tvrdio da će objaviti istinu o aferi “Džak”, aludirajući na to da su upravo Vučić i Nikolić napravili lažne izborne listiće.

Da Vas podsetimo:  Srbija klizi u unutrašnji građanski oružani sukob!

Dakle, kompromitovani su i Vučić i “Službeni glasnik”. Zašto bismo im danas verovali?

S druge strane imamo sumnjivu štampariju koja štampa pokrajinske izborne listiće.

Kako je Teleprompter ranije pisao, posao štampanja pokrajinskih izbornih listića dodeljen je firmi “Stylos doo” koja nema štampariju u direktnom vlasništvu, već će štampanje listića vršiti preko firme “AMB Grafika” čiji je račun bio šest meseci u blokadi pre raspisivanja izbora.

Inače, vlasnik firme “Stylos doo” Boško Blažić blizak je sa Bojanom Pajtićem.

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime