Banjaluko, ozdravi mi ti

0
697

2015-12-30_042411Moja novogodišnja želja je da nam djeca budu zdrava, jer teško im se ako moraju u Hitnu gdje radi jedan doktor na tri stotne djece, djece koja kašlju, imaju temperaturu, glavobolje, osip i taj jedan ljekar pregleda svu djecu zaredom, a da, pri tome, poslije svakog djeteta ne opere ruke.

Moja novogodišnja želja je da nam niko ne pjeva na trgu za Novu godinu, već da se novac preusmjeri za pravljenje jedne ustanove koja će biti samo za djecu. Moja novogodišnja želja je da djeca imaju svoju bolnicu, a ne da se mjesaju sa starijima.

Moja novogodišnja želja je da Hitna dobije ispravna auta. Moja novogodišnja želja je da se doktorima ovjere knjižice, da dobiju platu na vrijeme.

Moja novogodišnja želja je da se naš novac usmjeri u prave stvari koje ce dugo trajati, a ne na prolazne avanture koje su ok ako nemamo prečih stvari. Došlo mi je da vrištim na sav glas od muke kada sam vidjela prepunu Hitnu bolesne dječice koja samo naviru kao rijeka. Njihova pokunjena lica i njihova slabost, kašalj koji ih davi, glava koja ih boli, stomak,… Dječica od dva mjeseca do devet i više godina čekaju po dva, tri sata u tom zatvoru sa hiljadu bacila koje svako od njih izbaci.

Banjaluko, ozdravi mi ti

Banjaluko, nakitila si se prošlogodišnjim naktom i sijaš, ali u suštini si tužna, jadna, siromašna, jer ono osnovno u tebi ne funkcioniše, trune, truje ljude koji te vole. Hiljadu stvari u tebi je bolesno, ali tvoja Hitna ne radi ili tvoj doktor ne zna svoj posao, a to je da postavi stvari po prioritetu. Žao mi te je, grade moj, jer nisi kriv ti, već tvoj porodični doktor. I zato moja najveća novogodišnja želja će biti da nam ti ozdravis, a sa tvojim ozdravljenjem i našoj djeci će biti bolje.

Da Vas podsetimo:  Nastavnica iz Podgorice dobila otkaz jer je rekla đacima da su Crnogorci — Srbi

Tvoja Marijana

Ivana Ratkovac

bbportal.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime