Batinaška podrška naprednjačkoj kampanji

1
792

2017-01-10_050903Srpski pokret Dveri smatra da je Vučić formiranjem tzv. pomoćne policije brutalno zloupotrebio poziciju i suspendovao pravnu državu praveći paradržavnu, privatnu, naprednjačku policiju koja treba da bude logistika u političkom teroru koji sprovodi nad neistomišljenicima.

Zašto Vučić parapoliciju formira baš sada u predizbornom periodu? Da li Vučić svoje batinaše koji su se „proslavili“ prebijanjem i incidentima na biračkim mestima, sada uvodi u legalne institucije kako bi slobodno mogli da sprovode nasilje, a ne bi snosili nikakvu odgovornost?

Da li je ovo parapolicijski odred koji zastrašivanjem građana treba da bude podrška Vučićevoj predizbornoj kampanji kako bi on obezbedio dovoljan broj glasova? Da li je ovo novi odred pod fantomkama koji će nasiljem sprovoditi Vučićevu samovolju?

Ovaj Vučićev postupak jasan je pokazatelj da su uzdrmani temelji njegovog režima i da on više ne preza ni od čega, da je spreman da upotrebi i nasilje u obračunu sa političkim protivnicima.

Vučić je potpuno uzurpirao državne institucije svojom Uredbom kojom je definisao da se unutar policije formira pomoćna policija, nad kojom će potpunu kontrolu imati Vučićeva desna ruka, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji će bez konkursa moći da angažuje pomoćne policajce koji nisu u radnom odnosu u MUP-u, a nosiće i oružje i moći će da deluju bilo gde na teritoriji Srbije.

Pozivamo građane da se ne plaše i da iskoriste sva svoja građanska prava: izbore, proteste i građansku neposlušnost i suprotstave se Vučićevom bezakonju, nasilju i teroru i da na prvim narednim izborima, ma koji da budu, glasaju za pravnu i uređenu državu, jake institucije, zaštićene građane, za budućnost njihove dece i Srbije.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

1 KOMENTAR

  1. Zar je moguće da Srbi dozvoljavaju jednoj bezvrednoj, poremećenoj i iskompleksiranoj štetočini poput Vučića, da sa svojim gmizavcima radi ovako nešto? Da li su Srbi postali suicidan narod? Alo, bre, Srbi! Ako ste vi spremni da trpite bedu, poniženja i udarce od bezvrednih likova,zašto takvu sudbinu namenjujete i vašoj deci?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime