Benefiti kupovine kvalitetne bušilice

0
25

Ako bi bilo potrebno da nabrojite koji to alat imate u svom domaćinstvu, koji je tu uvek pri ruci, verovatno bi kod svih spisak bio manje-više isti. Čekić, klešta, nekoliko francuskih ključeva, različiti šrafcigeri, te propratni, potrošni materijal, kao što su tiplovi, ekseri, šrafovi i slično. Tome svemu, većina domaćinstava bi pridodala da u svom posedovanju ima i bušilicu. Pored ručnog, alata koji nekada i svakodnevno treba, bušilice predstavljaju deo onog profesionalnijeg alata koji se često „krije“ u mini radionici svih.

Potrebne su u najrazličitijim prilikama. Od sitnih radova, kao što je bušenje rupe za određenu policu, ram, ogledalo, pa sve do ozbiljnijih radova kada je u toku vršenje neke promene, renoviranja. Zato što za te radove nije uvek potrebno angažovati majstora bušilica se i nalazi u okviru većine domaćinstava. Na tržištu postoje različite. Od veoma malih, to većih, prilično jakih bušilica. Koriste se od najjednostavnijih uradi sam projekata do profesionalne upotrebe bušenja betona. Ali je jedno sigurno, kupovinom kvalitetne bušilice kupujete alat koji će vas dugo služiti i u koji ćete prilikom rada uvek moći da se oslonite na dobro urađen posao.

Najvažniji benefiti kupovine bušilice su samim tim dug vek trajanja, lakše upravljanje i korišćenje, preciznost u radu, posedovanje brojnih mogućnosti prilikom rada. A da biste sve to dobili važno je da znate kakvu bušilicu odabrati.

Koje bušilice odabrati – električne ili akumulatorske?

Kada govorimo o kvalitetu pitanje vrste bušilice nije važno, ali je važno da na osnovu svojih potreba izaberete onu koja će vam odgovarati. Bušilice koje imaju kabl, tj. električne su uglavnom lakše, jer u svom sklopu nemaju bateriju, pa ih je lakše i držati tokom rada. Pored toga, njima se mogu bušiti veće rupe, kao i rupe na tvrđim materijalima, jer su po svojom prirodi snažnije i jače. Ono što im je mana jeste kabl koji vas ograničava u kretanju. S druge strane, akumulatorske bušilice su odlične za brojne kućne poslove. Od bušenja sitnijih do krupnijih rupa, a često imaju i opciju odvijača/zavijača, pa mnoge poslove ubrzaju i olakšaju. Mana im je to što su nešto teže i što morate da punite bateriju kada se isprazni, kako biste nastavili posao. Ono što se da videti jeste da ne postoje mane koje utiču na kvalitet bušilice, već isključivo upućuju na to da možete da napravite lakši izbor na osnovu onoga za šta ćete bušilicu i koristiti.

Bušilice s regulatorima brzine

Jednostavni modeli bušilica, koje su najčešće i osnovni modeli za kuću, veoma slabi, imaju jednu brzinu, i kada govorimo o brzini već govorimo o određenom kvalitetu, kvalitetnije bušilice poseduju dve do četiri brzine, odnosno regulatore koji podešavaju različite brzine kojih može imati od dve do četiri. Ono šta se postiže određenom promenom brzine jeste lakše upravljanje bušilicom prilikom rada na različitim podlogama, njeno lakše držanje, a prilagođena brzina čuva i samu bušilicu i burgije od kvarova. Zato je uvek bolje odabrati neki od modela sa regulatorima brzine, nego bez njih.

Kada smo već opomenuli burgije, bitno je da i brugije birate tako da u potpunosti odgovaraju vašoj bušilici i određenoj nameni, jer će tako duže trajati, a bušilica se neće kvariti. Kvalitetne bušilice možete kupiti online preko sajta Woby Haus ili u njihovim prodavnicama.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime