Beograd na vodi – Beograđani na kontejneru

0
1113

Beograd i Srbija su na hlebu i vodi, a hleba sve više nedostaje.

Screenshot_7-2-450x300Novaca nema, budžet je veštački, nema ni za penzije ni za plate žandarima, a neko hoće da igra ulogu Petra Velikog i da gradi čudo od grada i da otvara neki „prozor u Evropi“, kako je Petar Veliki činio gradeći Sankt Petersburg – donedavno Lenjingrad – ali car je imao novaca jer mu je brodogradnja donosila milione, a i sam je radio kao radnik sa alatom u ruci i u poslu nije bilo problema. Niko ne sme ni da pita šta će vam to, kome to danas treba u gradu koji grca u siromaštvu. I za to se On Gospodar pita i samo On. Niko nema ni struju da plati, sve je pokradeno, a država plaća svakog jutra neke milione i milijarde samo da otplati dugove, a to su takve cifre da običan čovek to ne ume da izgovori, a kamoli da napiše te njihove desetine miliona milijardi. Ludilo. Ali za sve se pita On, Gospodar Vučić, i ako kaže nećemo, nećemo, ako kaže hoćemo – hoćemo. On vlada suvereno u zemlji čiji je suverenitet blago rečeno okrnjen odavno. Ludilo košta, a megalomanija je još skuplja, crkve i hramovi niču, veće od one u Rimu u kojoj služi sam papa rimski. Nema dana da nam novine ne jave kako je Bogorodica proplakala – kako i ne bi u ovakvom ludilu. Običan čovek to ne shvata i shvatiti ne može.

Tužno i sumorno.

Beograd je već nekoliko hiljada godina, ne na jednoj, nego na dve vode ! I sad šta, kao Beogradu samo fali da očisti tih 80 hektara ( ustvari ko zna koliko je ) i da preko noći tu nikne svetska četvrt u kojoj će dominirati kula „Al Budža“ od 200 metara. Ali kažu projekat je urađen samo 80% i nedostaju i drugi sadržaji i lepa iznenađenja. Ali sve je fantastično kaže Vučić.

Da Vas podsetimo:  Priština radu su u skladu sa Vučićevim potpisom na izdajničkom sporazumu – LICEMERNI IZDAJNIK

A ljudi moji, mi imamo toliko problema da nam je ova priča o „Beogradu na vodi“ potrebna koliko koliko i slepcu naočare za sunce. E pa tako, vi koji se nadate da ćete uskoro šetati bulevarima Beograda na vodi, ne zaboravite : Beograd i Srbija su na hlebu i vodi, a hleba sve više nedostaje.

Predlažem da neko stariji malo posavetuje Vučića i kaže mu : da su često (njegove) velike vizije – kule u vazduhu, koje grade uglavnom pesnici i zanesenjaci, a budale se nadaju da će stanovati u njima.

Slika koju je na Tviteru postavio Ivan Živkov, @izivkov, za kratko vreme izazvala je ogroman broj rekacija. Slika je napravljena u Karađorđevoj ulici (kod kružnog toka), gde su postavljenje zastave Belgrade Waterfront.

www.infozurnal.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime