Beograd se već sprema za Novu godinu

0
1230

Miloš Ljuna

Ukrasi u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića Foto: Oliver Bunić / Noizz.rs

Srpska prestonica će i ove jeseni (zime i proleća) blještati poput kazina u Las Vegasu s obzirom na to da je već počelo postavljanje novogodišnje rasvete po beogradskim ulicama.
Stanovnici Beograda, koji su danas videli radnike kako postavljaju novogodišnju rasvetu i ukrase, treba da znaju da nisu smetnuli s uma. Da, već se pripremamo da budemo vidljivi i astronautima iz Međunarodne svemirske stanice.

Najpre se krenulo sa kićenjem na Novom Beogradu i Banjici, a uskoro bi trebalo da se krene sa postavljanjem ukrasa i u centralnim gradskim opštinama. Svetiljki će ove godine biti na 30 lokacija više u odnosu na prošlu godinu, odnosno plan je da ih bude na minimun 86 lokacija u Beogradu.

Prošle godine prestonica je zasijala već početkom novembra, a ove će se to desiti još ranije. Iz JKP „Javno osvetljenje“ još uvek nije stigla zvanična informacija o datumu paljenja svetiljki i ukrasa.

Da je počelo postavljanje novogodišnje rasvete potvrdio je i prvi operativac prestonice, Darko Glavaš.

– Ništa još nije i neće biti uključivano, postavljeno je tek nekoliko ukrasa, a u narednih mesec i po dana će biti okićen ceo grad. Još je u toku sređivanje opreme i izbor lokacija – rekao je Darko Glavaš, direktor Beokom servisa.

Tokom prošle jeseni i zime beogradske ulice bile su osvetljene gotovo pet meseci, dok nas sada očekuje još duži period blještavosti.

noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime