Beogradski penzioneri dobijali pakete pomoći, a kad će niški – nadležni ćute

0
1268
Foto: pixabay.com

Paketi pomoći penzionerima koji primaju ispod 30.000 dinara deljeni su starijim Beograđanima još prošle nedelje, a dok mnogi niški penzioneri pitaju – “kada će nama”, iz Kabineta gradonačelnika Niša koji rukovodi Kriznim štabom nedelju dana ćute na ovo pitanje.

Uz medijsku pompu, prvi paketi penzionerima u Beogradu podeljeni pre 7 dana, a delili si ih volonteri. Niški penzioneri pitali su kada će podela početi i na jugu i da li treba da se prijavljuju po opštinama, međutim precizne odgovore nisu dobili.

Ne bi trebalo nigde da se prijavljuju, jer ćemo mi taj spisak dobiti direktno iz Beograda iz baze podataka. Jedan broj paketa biće odvojen za Niš, za one sa primanjima ispod 30.000 – rekli su tada iz Opštine Medijana.

Ipak, iz ove Opštine čiji su se penzioneri najviše raspitivali, za konkretne rokove uputili su na one koji su nadležni – Krizni štab za vanredne situacije i gradonačelnika Darka Bulatovića.

Međutim, na pitanja Kabinetu gradonačelnika upućena 2 puta u nedelju dana, odgovora nema.

Ukoliko je razlog za ćutanje uredba Vlade o centralizaciji informisanja, ona je juče ukinuta, a i pitanja o penzionerima nisu u medicinskom domenu epidemije korona virusa.

Beogradska procedura bila je da penzionere neko obavesti o paketu i najaviti volontere, pa će im paket ostaviti ispred vrata, bez kontakta.

Inače, Grad Niš je preko društveno odgovornih firmi počeo prikljupljanje pomoći, ali to je za socijalno najugrožene.

Iz vlasti su govorili da će svi penzioneri sa primanjima ispod 30.000 dinara dobiti pomoć, ali niko nije rekao kada će to zaživeti na jugu Srbije.

M. Z.
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime