Bes umesto izbora

0
917

Tanjug-700x525Najpre je iz svih oružja krenula kanonada protiv SPS-a. U napadima je prednjačila Zorana Mihajlović. Sve je otišlo toliko daleko, da su svi u Srbiji pomislili kako je SPS već bivša vladajuća stranka.

A onda je premijer osuo paljbu po ministru kulture Ivanu Tasovcu. Premijer je hteo da zaštiti TANJUG, ali ga Tasovac nije slušao.

Teško je poverovati da se unutarkoalicione stvari moraju rešavati preko medija. Ako ima problema, to se rešava iza zatvorenih vrata. Pogotovo se problemi ne rešavaju na način kako to radi Zorana Mihajlović.

Još je teže poverovati da Vučić nije mogao da sačuva TANJUG. Čovek koji se za sve pita u zemlji, a koji inače sebe voli da predstavlja kao tvrdog pregovarača sa MMF-om, kao političara koji sve rešava, bilo da se radi o pribojskom FAP-u, smederevskom SARTID-u, ili pančevačkom Ikarbus-u, mogao je da zaštiti i državnu novinsku agenciju.

Ko mu se na tom putu isprečio? Tasovac? Nekakva državna strategija?

Ono što danas gledamo, a što nam priređuje vladajuća SNS je javno demonstriranje besa. A za taj bes nisu krivi ni SPS, a još manje Tasovac. Bes je nastao zbog nemogućnosti da raspišu izbore. Sve su bili spremili, stavili stranačku mašineriju u pogonu, ali su im zabranili. Njihovi zapadni prijatelji. I sada, pošto pred zapadnim prijateljima (ili mentorima) ne smeju ni da pisnu, bes iskaljuju nad svima koji im se nađu u vidokrugu.

fsksrb.ru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime