Bez referenduma o ulasku Srbije u NATO

1
1103

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nikakvog referenduma o NATO-u neće biti, jer Srbija nije ni izrazila želju da pristupi toj vojnoj alijansi.

„Srbija neće u NATO, već da hoće da bude vojno neutralna“, istakao je Vučić za RTS.

766459
SNP će tražiti referendum o članstvu u NATO-u

Za sporazum koji je nedavno ratifikovan u republičkom parlamentu kaže da nije sporan, da je reč o tehničkom sporazumu, koji je potpisan 2006. godine, a koji su potpisali „veliki rodoljubi koji bi da bace Srbiju u prošlost i koji danas sole pamet“.

„Nismo ništa loše uradili, radili smo najbolje za našu zemlju. Međutim, krenula je histerična kampanja koja treba Srbiju da podeli, kojoj ću da se suprotstavim“, istakao je.

„Naša politika je – mi volimo Srbiju, poštujemo SAD i Rusiju, idemo u EU, ali volimo Srbiju iznad svega“, istakao je Vučić.

On je poručio da neće dozvoliti da se na takav način govori o Srbiji, jer Srbija ne ide ni na ovu, ni na onu stranu.

Kaže i da umesto da pričamo o poslu, radnim mestima, o tome kako ćemo da rešavamo probleme, treba da pričamo o nečemu što ne postoji, što je izmišljeno pitanje.

„Dosta je Srbija živela u nebesima, treba da živi na zemlji, čvrsto, tvrdo i da gleda u budućnost. Oni koji hoće Srbiju da vode u nebesa, dosta su je vodili“, rekao je Vučić.

Naglasio je da Srbija mora ostati na evropskom putu.

„Važno nam je da uvedemo pravila EU, ne samo pristupanje. Važno je da budemo na evropskom putu zbog investitora. Oni koji govore da nam nije potreban taj put, neodgovorni su. Ne znam koji su to drugi planovi niti alternative. Uprkos dobrom odnosu sa Rusijom, nisam spreman da žrtvujem evropski put Srbije“, poručio je srpski premijer.

Da Vas podsetimo:  Društvo psihologa Srbije: Stanje u društvu nepodnošljivo

rs.sputniknews.com

1 KOMENTAR

  1. Ovaj glavonja iz SNP sa slike, sigurno će zaćutati o referendumu jer će ga Vučić na svojoj listi „uneti“ u srpski parlament.Osim toga, Srbiju NATO i ne želi u svom savezu, dovoljno je da su Vučić i Nikolić potpisali sramnu kapitualciju i okupaciju ovoga puta čak i ozakonjenu u Skupštni. BHože dragi koje su to izdajice srpskog naroda!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime