BEZ STIDA I POŠTOVANJA: Auto-moto skup na Veliki petak!

0
52

BEZ STIDA I POŠTOVANJA: Auto-moto skup na Veliki petak!Na početku, da budemo sasvim precizni – nikad nisam nešto naročito držao do ljubitelja motora. Smatrao sam ih, a smatraću ih i dalje, ninje i prisno i vo vjeki vjekov – marginalnim likovima koju su u stvarnom životu apsolutni anonimusi i nebitnjakovići, te su im motori jedini prozor u svet, bez njega prosto ne postoje na planeti koja ih okružuje.

Ipak, njihovi dosadašnji majski skupovi u Sremskoj Mitrovici nisu mi smetali, čak ni upola kao većini građana naše ravničarske varoši koji zbog njihovog preglasnog iživljavanja noćima nisu mogli da spavaju. Sve sam davao na poznatu narodnu mudrost koja kaže da svaka luda ima svoje veselje, jednako kao i oni seksualno dezorijentisani pojednici koji insistiraju na održavanju gej-lezbo-pederskih parada.

No, ove godine dara je prevršila meru, naročito nakon saznanja da će dotični svoj skup održati tokom Velikog petka i Velike subote, dva najtužnija hrišćanska dana, kada je razapet Isus Hristos i kada se, u simboličnom smislu, još uvek iščekuje njegovo Vasksenje i saborna radost čestitanja i međusobnog celivanja, pričešća i opštenarodnog oprosta pravoslavnog roda našego.

Daleko od toga da smatram kako svi treba da budu “verski zatucani” i nemam ništa protiv ljudi koji smatraju da su nastali od majmuna – problem se pojavio u samoj činjenici da nekakav marginalni polusvet, s namerom ili bez nje, pokušava da opogani dane koje sugrađani provode u svojim kućama, farbajući jaja i družeći se sa svojim bližnjima i komšijama, dane koje je i sama država proglasila neradnim upravo zbog njihove važnosti. Zar smo, kao pravoslavni rod hristijanski, zaslužili da u dane tuge, u farmerke i kožnu galanteriju obučeni dripci, podložni animalnim instiktima, alkoholu i lakim drogama, turiraju pod našim prozorima svoje motore i divljačkim tonovima hard roka i hevi metala sablažnjuju duše onih Mitrovčana koji su još sačuvali svoje ljudsko dostojanstvo, jer vera je ono što razlikuje čoveka od životinje.

Da Vas podsetimo:  Vučić priznao ono na šta Vojni sindikat Srbije upozorava godinama

Na taj način, bez obzira što je ovo tema koja se odnosi na trivijalni događaj, a ne neko veliko društveno pitanje, što će se organizatori pozivati na svoje pravo na suprotni stav, narcisoidno i egoistički smatrajući svoju argumentaciju superiornijom od bilo koje činjenice koja govori drugačije, postavlja se pitanje – ima li verujući narod, onaj koji ne želi da stoji u toj beslovesnoj gomili i urliče “Raspni ga!”, misleći na Hrista Spasitelja – pravo na svoj mir i svoju veru ili treba i pred tim, perifernim individuama da pogne glavu i trpi njihov teror.

Na kraju krajeva, ako su organizatori moto skupa ubeđeni da je njihov stav ispravan, neka se zapitaju da li bi i ruski “Noćni vukovi” najbrojnija moto skupina na svetu, organizovala ili došla na ovako odvratan satanistički karneval na Veliki petak.

Ispravan odgovor na ovo pitanje najjači je kontra-argument ovom motorističkom bašibozuku.

 

M. Milivojević

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime