Bezakonje u Gornjem Milanovcu: Stradanje Nebojše Stojanovića

9
10522
Gornji Milanovac / Foto: Vikipedija

Ja sam Nebojša Stojanović,

obični srpski domaćin, sa osećanjem dužnosti, koje osećam kao član naroda srpskog, ali i kao deda koji učestvuje u vaspitanju budućih naraštaja srpskog naroda i svojih unuka ( za sada jednog, ali biće ih i više), prema vama, običnim građanima u našoj zemlji, molim, da obavestite vaše prijatelje, kao i mala i srednja preduzeća, koji imaju želju i nameru da u našoj lepoj zemlji Srbiji, investiraju , ulažu ili finansiraju ovde svojim novcem, da obrate pažnju, kako im se ne bi desilo da dožive kao ja, moje sledeće iskustvo.

Neka znaju da srdačan osmeh i poziv za investiranje u našu zemlju Srbiju, od strane naših političara ne stoji i u zakonima ove države.

Može im se desiti ako žele da ovde (a naročito u gradu koji se zove Gornji Milanovac) investiraju ili kupe, ulože svoj novac u neku nekretninu na primer (kao što sam ja kupio dvosoban stan od 55m2 u Gornjem Milanovcu 23.11.2017. godine) pa ako preko puta za pregovaranje imaju neku srpsku banku (naročito, ako je kao u mom slučaju bila Credit agricole banka AD) i ne daj Bože, neki Sud, koji je u udruženom poduhvatu sa bankom (kao što je meni tog 23.11.2017. onaj stan prodao Osnovni Sud u Gornjem Milanovcu po Ugovoru I br. 569/15) a još ako čujete da se sudija zove Ivanka Sretenović koja je toga inkriminisanog dana (valjda se tako kaže) bila prodavac onoga stana, prenesite im da nikako ne vade svoj novac i plaćaju tu nekretninu, jer po mom iskustvu, ako plate svojim novcem, može im se desiti i sledeće:

– verovatno čim pare pređu na račun Suda, shvatiće da stan nije prazan već da u stanu već živi neko treći

Da Vas podsetimo:  Kako je Topalko postao neprijatelj države: "I dođe čovek koji je 24/7 na svim televizijama..."

– verovatno, dobiće poziv od katastra u Gornjem Milanovcu da plati taksu za uknjižbu kao vlasnika nekretnine

– najverovatnije, čim plati taksu za uknjižbu katastru u Gornjem Milanovcu, dobiće od istog organa da se ne može uknjižiti kao vlasnik

Pretpostavljam da će zatim, kao što sam ja:

– zvati Sud i sudiju Sretenovićevu, koja će mu objasniti kako je u toku procedura i da je ona radila po Zakonu, a i da je on (kao što sam i ja) stan u stvari kupio od banke (sećate se one Credit agricole AD)

– zvaće dotičnu banku, koja će mu objasniti da i oni imaju proceduru, ali da je stan po Zakonu prodavao Sud te da se njemu i obrati (sve baš kao u mom slučaju)…

– onda će ovaj vaš zvati katastar u Gornjem Milanovcu (kao što sam i ja) gde će mu vrlo ljubazno objasniti da je možda on platio, ali da li je i kupio…hmmm. To nije baš najjasnije… ali kako i oni rade po Zakonu, ali za njih odluke nekog tamo Suda nisu merodavne, jer oni poštuju samo sud svoje partije, ovaj, firme, koja se zove RGZ SKN II stepena komisija Beograd (to vam je preko puta Sajma u Beogradu u broju 39)

– onda će on, taj vaš:

— pozvati tu II stepenu komisiju gde će mu se javiti portir koji nije siguran da tu iko radi od 2014. te godine (jer od tada, na primer, nisu odgovarali na žalbe i pritužbe iz Gornjeg Milanovca),

— pa će onda, baš kao i ja, jedno 80 dana da zove i piše pisma:

– svim sudovima u državi Srbiji, kao što su Viši, Upravni, Apelacioni, Visokom savetu sudstva itd.

Da Vas podsetimo:  Srčani udari u potpuno vakcinisanoj Australiji dostigli “najviši nivo ikada zabeležen”, doktori zbunjeni

– tužilaštvima u Srbiji

– javnom pravobranilistu

– ministarstvima pravde, građevine, unutrašnjih poslova i trgovine u državi Srbiji

– profesorima na Pravnom fakultetu u Beogradu

– komori Javnih beležnika

– advokatskoj komori

– medijskim kućama sa nacionalnom frekvencijom kao što su Happy TV, Rts, O2, N1 i drugim

– Narodnoj banci Srbije

– NVO

– Predsedniku vlade RS

– Predsedniku Srbije

i ostalima za koji će verovati da će mu neko, ko još ima morala i vaspitanja, od njih, pomoći …

a posle tih 80 dana će, verovatno, poslati pismo i Vama, sve baš kao i ja.

Eto ja još nisam ni video stan, a nisam ni u državnim papirima postao vlasnik, na stranu što sam sve platio kako su mi rekli, pa evo: kao prosečan srpski domaćin koji vodi računa o budućnosti i pravilnom razvitku sopstvenih naraštaja dobih želju da vam sve ovo dojavim.

15.02.2018.

Beograd

Običan srpski domaćin

Nebojša Stojanović

___________________________________________

Osnovni sud Gornji Milanovac

Sudija Ivanka Sretenović

ZAHTEV ZA PONIŠTENJE KUPOPRODAJNOG UGOVORA O KUPOVINI STANA U OSNOVNOM SUDU GORNJI MILANOVAC I br. 569/15 od 23.11.2017. godine

Poštovani,
Kako do dana današnjeg nisam dobio stan koji sam izlicitirao kod vas u Sudu 23.11. 2017. A isti isplatio 27.11.2017. (iznos od 2 560 449,17 (dva miliona petštošezdesethiljada četiristotine četrdeset devet dinara I 17/100), te kako u RGZ SKN Gornji Milanovac , gde sam uredno platio taksu za uknjižbu dana 27.12.2017. (iznos 5704.00 dinara), isti na žele ili ne mogu da me uknjiže kao vlasnika stana, konstatovao sam da sam ja kao kupac predmetnog stana OBMANUT I PREVAREN u pogledu ispravnosti objekta kupoprodaje.

Opšte je poznato da u kupoprodaji nepokretnosti, samu nepokretnost prate i odgovarajući vlasnički dokumenti, a:

Da Vas podsetimo:  Srbija na listi vodećih pesimista

OBAVEZA je prodavca (Credit agricole banka AD) koga ste Vi zastupali da obezbedi i očisti nekretninu od lica i stvari, kao i da dovede u red vlasničke i ostale papire. (Vi to niste obezbedili).

OBAVEZA kupca je da plati nekretninu i da se prijavi i uknjiži u organima uprave kao novi vlasnik.

Kako sve to ovde sa vaše strane nije ispoštovano, a ja sam naivno verovao da je sve ispravno, jer se kupoprodaja odvijala pod plaštom Suda, tražim:

DA SE RASKINE OVAJ KUPOPRODAJNI UGOVOR I br.569/I5, te DA MI SE VRATI NOVAC KOJI SAM UPLATIO i to:

Iznos od 2 560 449,17 (dva miliona petštošezdesethiljada četiristotine četrdeset devet dinara I 17/100). Na moj tekući račun 265-….. Raifeissen banka Beograd

Molim da isto uradite odmah, a najkasnije za 7 (sedam) dana od danas. U suprotnom moraću posegnuti za drugim zakonskim merama, kako bih zaštitio moje interese.

07.02.2018.
Nebojša Stojanović

Milana Jovanovića 45 /tel 063631039/
Beograd

9 KOMENTARA

 1. Neverovatno ! Kupoprodaja nekretnina u Srbiji je uredjena Zakonom o prometu nekretnina i Zakonom o Javnim beleznicima. Oba su nova i na snazi zadnjih 5 -6 godina. Ovde se ocito nije postupalo po tim zakonima. Ovaj gospodin je izmapulisan u privatnoj reziji bankara i sudije u sred suda u Gornjem Milanovcu !
  Gospodine izdrzite!

 2. Birokratski sistem nisu samo ljudi, već, kao što sam naziv kaže — “Sistem„’ a to je mnogo komplikovano. Da li u Sudu u GM ima samo jedan takv sudija ili ih ima više. U jednoj presudi u G. Milanovcu, za nepostojeći saobraćajni prekršaj (vožnja automobila bez vozačke i saobraćajne dozvole) obrazloženje sudije (a čini mi se da se radi o istoj sudijici) je glasilo: Sudija je stekao utisak da je službeno lice savesno obavljalo svoju dužnost a okrivljeni izjavom da nije kriv je je želelo da izbegne zasluženu kaznu. Krivo je bilo lice koje se lažno predstavilo, a to nije utvrdio ni policajac ni sudija. Možda je to jedan isti sudija. Valjda takvih nema više u GM.

 3. Веома духовито написано! Свиђа ми се што аутор у својој муци није изгубио смисао за хумор. Можда ће изгубити паре, али нас је бар насмејао у ова жалосна времена.

 4. O pravdi ili, pak, bezakonju na nivou konkretne stvari, nikako o licnom- pravdoljubivom ili ne- „sistemu vrednosti“! Tako Stojanovic jest zrtvom do iscasenosti stvorenog SISTEMA bezakonja. Moguci ishod za njega, pozitivni, naravno, jest u „aktu“ duhovnog mu posrnuca: postati aktivistom- brzoznanim- partijskim, dakle prihvatanjem „lica“ sistema bezakonja, a sve pod uslovom da onaj koji bi trebao iz stana nije vec uhodani aktivista; tri strane: „banka“, „sud“ i ovaj sigurno! aktivista dogovorili se kako naci zrtvu da se obaveze Aktiviste- ocito kreditne- spram „banke“ namire; to od nji trazi „sistem vrednosti“ SISTEMA bezakonja- u suprotnom gadno su se o isti ogresili sa, naravno, posljedicama po svo troje, buduci, time, ruse sistem.
  Imenovani se obracao svemu i svavemu, tj. u SISTEMU bezakonja nikome i nicemu. Eto, tek: i Niskom savjetu sudstva, a tamo bas „lice“ Sistema bezakonja; bez minimuma casti, savjesnosti i dostojanstva- eticki nivo; kada bi neka jedinka u Niskom i htjela pravdu, ogresila bi se o SISTEM sa svim posljedicama po sebe…
  Za utjehu gradjaninu: posjedujem divnu dokumentaciju za njihovu- uopste sudskotuzilacku- karakterologiju: nigdje perfidnijih lazova i bezkicmenjakovica kao ovdje- lice SISTEMA! EVO, STOJANOVICU, najsvezije: neko Resenje IPV.IV-598/17/1, a po IV 5557/07 – Prvi osnovni sud u Beogradu- osnivaju sudsko vijece po zakonu koji vec punih DVADESET godina ne postoji!!! „Resenje“ potpisuje neki nesrecnik, navodno sudija, predsednik „Veca“ koje, po Zakonu, ne postoji- Nesreca Jovo Vukcevic; on to radi, jer to, naravno, trazi njegovPredsednik- mala ilustracija s i s t e m a bez zakona kao posljedice nemanja e t i c k o g…
  Bori se, Stojanovicu i budi spreman na ono narodno: krv ces propisati!
  Topli Ti pozdrav!

 5. Nije naivan „običan srpski domaćin“. Zakukao je, kao ranjenik, za pravdom i zakonom tek kada je lično oštećen, po džepu. Pošto ne znam čoveka, ne mogu znati da li je kategorija pravdoljubivosti ranije postojala u njegovom sistemu vrednosti. Jer mnogo puta sam se u životu uverio da ono što ljudi smatraju svojom željom za zakonitošću, predstavlja samo negodovanje što su ih obišli (prešli) u podeli dobiti.

  • Gospodin nije ni malo naivan,znao je da u stanu zivim ja sa troje dece,a za stan je zbog kasnjenja od ratu ipo jos 2010 traxeno dospece celog kredita.Ovde samo jedino osteceni moja deca I ja.I ko jos kupuje Stan na nevidjeno???

 6. danas je na sceni 1945.samo što su na vlasti obučena deca i unuci titovih udbaša.Nek se Srbi pripreme na još gore.Naj bolje su to objasnili dva akademska građanina na SRBIN INFO PORTALU,VAKCINE SU POLITIČKO PITANJE,KOMUNISTI SU JOŠ TU.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime