Bezobrazluk građanina Babića

0
710

babic1-619x330Ja se, zapravo, radujem što je Srbija dva puta za redom izglasala da ovom zemljom vlada Srpska napredna stranka.

Zašto?

Zato što se pokazala neviđeno tačnom ona narodna (više bih rekao ulična) poslovica „ko o čemu, kurva o poštenju“.

Sećate li se svih predizbornih priča kako će poboljšati standard (hahahaha), kako će dovesti investitore, kako će za tri godine izgraditi Beograd na vodi (koji je trebalo da počnu sa gradnjom u aprilu), kako će završiti Prokop (nelegalan tender Železnica Srbije), kako će suzbiti kriminal (koji???) i korupciju, kako će smenjivati i svoje kadrove koji ne valjaju (predsednik opštine Kosjerić je najbolji primer kako oni „smenjuju“ svoje kadrove)… Pamtite li one priče o tome kako će podići Keramiku Mladenovac, IMR i IMT Rakovica, kako imaju strateškog partnera za Železaru Smederevo, FAP i sve živo što nam je omča oko vrata, kako znaju šta treba uraditi sa Hemijskim kompleksom u Pančevu, kako neće podići cenu struje…

Sećate li se tvrdnji Aleksandra Vučića da ima Maršalov plan za Srbiju?

Dobro! Znam! Sve ste to pročitali hiljadu puta.

Kao što ste u svakoj izbornoj kampanji čuli iz usta svih političara kako će oni biti drugačiji od onih drugih, i kako neće zapošljavati partijske kadrove.

Al’ kad dođeš na vlast…

Onda prvo tri godine zapošljavaš svoje kadrove. Od raznih opština, preko javnih preduzeća, nadzornih i upravnih odbora, do ozbiljnih funkcija.

I to znate.

Međutim, kada vam građanin Zoran Babić, najpoznatiji vazduplohovac među inžinjerima i poslanicima kaže kako „nema nevinih“ u toj priči, ali su oni „najmanje zapošljavali svoje kadrove“, dođe vam da se grohotom nasmejete.

Da vas podsetim, građanin Zoran Babić je trenutno zaposlen u Skupštini Srbije i tamo obavlja (O-BA-VLJA, Babiću, a ne O-VA-BLJA) funkciju šefa poslaničke grupe SNS.

Da Vas podsetimo:  Gde je granica ponižavanja Vučićevih saradnika?

Da vas takođe podsetim, građanin Zoran Babić je osoba koja se (figurativno rečeno) do imbecilnosti divi izdrživosti prostate, gastro-intestinalnog trakta i kompletnog fizičkog tonusa Reformatora Velikog, ovaploćenog u liku i delu njegovog partijskog šefa i tek ponekad premijera Srbije.

Da vas podsetim, građanin Zoran Babić je čovek koji ume da „amputira svoju sujetu“, poslanik koji (sigurno ne o svom trošku) ide na mezoterapiju da bi se podmladio.

Izjava građanina vazduplohovca (valjda je čitao sopstveni „sineopsis“) Zorana Babića o partijskom zapošljavanju je samo vrh priče o vaskolikom poštenju naprednjaka, koju izgovara nedugo nakon što se saznalo kako je više nego pristojan objekat za smeštaj turista koji dolaze u Vrnjačku Banju nelegalno sagrađen (formalno u vlasništvu majke).
To što građanin Zoran Babić po svojoj funkciji (FUN-KCI-JI Babiću, a ne FUK-CI-JI) šamara svoje kolege poslanike zato što se nedovoljno dive liku i delu Znate -Već-Koga je problem naprednjaka.

Međutim, izjava da se kod partijskog zapošljavanja „krivica meri proporcionalno ostanku na vlasti“ je ravna političkoj retardiranosti.

Građanine Zorane Babiću: svojom izjavom da se krivica meri proporcionalno ostanku na vlasti znači da ćete vi, zapravo, ako pobedite na sledećim izborima, nastaviti sa partijskim zapošljavanjem!

A izbori su, građanine Zorane Babiću, veoma blizu. Svesni ste vi toga.

Samo me interesuje, ko će ovaj put da juri u kampanju: oni kojima ste obećali boljitak ako zalepe dovoljno plakata, oni kojima ste obećali zaposlenje ako odrade kampanju od vrata do vrata ili pak oni koji u prošloj kampanji nisu učestvovali, a državnu fotelju su već zadužili?

Građanine Zorane Babiću, svojom izjavom koju ste dali jednom dnevnom listu zakucali ste poslednji ekser u sanduku beščašća vaše političke stranke. Taj sanduk nije ništa drugačiji od onih koji su već ukopani, a koji pripadaju drugim strankama.

Da Vas podsetimo:  Na prvi pogled, priča o metrou

To će, građanine Zorane Babiću, narod kazniti.

Verovali ili ne.

A vi, građanine, pravac mezoterapija. Da se podmlađujete dok možete. Kad bude bilo vreme da se uhvati mot(i)ka u ruke, neće biti tretmana te vrste.

Aleksandar Bećić

Kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime