BIA u poseti Balkan.info

1
4371

Domagoj Margetić

BIA upala u prostorije redakcije Balkan.info
29. avgust 2017.

Taša Tašanović / Foto: Youtube

ZAGREB – Kako mi je u prepisci potvrdio Teša Tešanović, jedan od osnivača i urednika medijske produkcije Balkan.info, u ponedjeljak 28. kolovoza 2017. godine, tijekom prijepodnevnih sati, nepoznati djelatnici Bezbednosno – informatvine agencije Srbije (BIA) upali su u privatne prostore koje koriste osnivači i urednici Balkan.info, te su izvršili nezakonitu premetačinu njihovih prostorija.

Nakon nasilne i nezakonite premetačine, djelatnici BIA-e nezakonito su, bez potrebnih zakonskih sudskih naloga, redakciji Balkan.info oduzeli SD karticu sa snimkama pripremljenim za nove emisije u njihovoj produkciji.

Т. Tešanović –  Snimak intervjua sa Djordjetom Višekrunom, sniman u Amsterdamu nam je oduzela drzava

Više je nego očito da ovakvo postupanje BIA-e nije niti može biti zakonito. Osim toga, nastavak je to protuzakonitih pritisaka koje na neovisne medije, koji još uvijek nisu pod kontrolom Vučićevog režima, vrši SNS-ova vlast, zloupotrebljavajući tajnu policiju, te koristeći reketarske, uličarske, gangsterske i mafijaške metode, posttupajući poput uličnih bandi koje zastrašuju i prijete po ulicama koje kontroliraju.

Po istom principu očito djeluje i režim u Beogradu.

Većinu medija Vučićeva je vlast kroz zadnjih nekoliko godina stavila pod direktnu kontrolu, a svaka kritika, ili pak iznošenje podataka o korupciji i kriminalu s kojima se pvoezuje SNS-ovu vlast cenzuriraju se, zabranjuju i nije ih moguće objaviti.

Kao odgovor na cenzuru i kontrolu medija, u porastu je broj neovisnih medijskih produkcija, među kojima je Balkan.info svakako jedna od najgledanijih i najpraćenijih neovisnih produkcija ne samo u Srbiji, nego i šire u regiji.

Pokušaj vlasti u Srbiji da ovakvim pritiscima zastraši, ušutka i stavi pod kontrolu i ovakve neovisne medijske projekte, brutalnim i kriminalnim zloupotrebama institucija sistema, kao što su tajne službe (poput BIA-e), predstavlja brutalni, kriminalni čin protiv medijskih, novinarskih i slobode javne riječi.

Da Vas podsetimo:  "Inicijativa A11": Grad Niš da odustane od toga da korisnici socijalne pomoći budu kovid redari ili da ih plate

seebiz.eu/Стање ствари

Овај срећа нису узели..

stanjestvari.com

1 KOMENTAR

  1. Evo koliko smo glupi narod i Albanci ce nas prestici a Vucic prica o demokratiji glavni mafijas na Balkanu kao i svi su za zatvor minimum 40 godina .To vam stalno pisem ova drzava je ista kao i za za vreme Tita vojska ,zandarmerija,Bia policija,advokati tuzilastvo sve ustanove to je isto i kada smo otisli pre 50 godina .Sve je zardjalo prljavo po celoj Srbiji stranci dodju jedanmput i kraj Srbija je ciganska zemlja ,kriminalni politicari i sve drzave na Balkanu cirkus.
    https://www.youtube.com/watch?v=hg5C8fdhKlY
    http://www.koreni.rs/milovan-brkic-aleksandru-vucicu-cemo-suditi-zbog-izdaje-pljacke-srbije/
    Narode dizi te se ako volite svoju decu i inuke ???????

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime