Biljna terapija koja daje rezultate protiv opake bolesti

0
985
Foto: Pixabay

Kako se, uz zvaničnu medicinu, još treba boriti protiv opake bolesti. Posebno je lekovita divlja angelika, koja se upotrebljava protiv raznih tumora.

Rak je pošast današnjih dana i to u celom svetu. Na njegov nastanak utiču brojni faktori, ali i sve veća zagađenost vazduha u gradovima i korišćenje raznih hemijskih sredstava pri uzgoju hrane. S druge strane, činjenica je da je na Kavkazu i Altaju, kao i u dalekom Sibiru, broj obolelih od kancera višestruko manji. Ruski travari, pored upotrebe bilja, savetuju obolelima da provode što više vremena na čistom vazduhu. Biljna terapija daje rezultate i nije u suprotnosti sa medicinskim terapijama.

CVET KROMPIRA – Sakupiti cvetove krompira. Osušiti ih na tamnom mestu. Jednu supenu kašiku usitnjenih cvetova preliti sa pola litra proključale vode i ostaviti da odstoji u termosu bar tri sata. Procediti i odvojiti cvetove od tečnosti. Čuvati u staklenoj posudi i piti tri puta dnevno pre jela po 150-170 g. Pije se oko dve sedmice, zatim se pravi pauza od jedne nedelje i nastavlja još dve nedelje. I tako šest nedelja.

LIST BOKVICE – Preliti ključalom vodom u običnoj čaši jednu supenu kašiku svežih ili suvih listova bokvice. Neka odstoji dva sata. Procedite. Uzimati po jednu supenu kašiku četiri puta dnevno 20 minuta pre jela. Drugi recept: Istu količinu sitno samlevenih listova i malo meda ili šećera prelivenih hladnom vodom, ostaviti da odstoji na tamnom mestu četiri sata. Uzimati jednu supenu kašiku od tri do četiri puta dnevno, 20 minuta pre jela.

RUSA (ROSOPAS) – Jednu supenu kašiku suve, mlevene trave preliti sa pola litra ključale vode. Treba da odstoji jedan sat, a zatim procedite. Uzimati po jednu supenu kašiku od tri do četiri puta dnevno.

Da Vas podsetimo:  Sveštenik-influenser sa stotine hiljada pratilaca

ORAH – Sakupiti 33 još nedozrela oraha. Samleti. Staviti u teglu od tri litra, doliti do vrha kvalitetnu votku. Dobro zatvoriti i čuvati 40 dana na osunčanom mestu. Povremeno protresti. Zatim procediti kroz gazu. Uzimati po jednu čajnu kašičicu tri puta dnevno pre jela – mesec dana, ali bez vode. Napraviti pauzu od deset dana i nastaviti još četiri meseca. Tečnost nikako ne sme da bude u kontaktu sa metalom. Koristite isključivo plastičnu ili, još bolje, drvenu kašičicu. Tokom lečenja nikako ne piti mleko i ne uzimati ljuta, kisela i slana jela. Poželjno je isključiti i meso. Ako se ne može bez mesa, onda koristiti pileće, jagnjeće ili jareće.

Upozorenje: ovaj lek se ne preporučuje obolelima od čira na želucu, ciroze jetre, alkoholizma, od alergije na sastojke leka…

Ova mešavina izuzetno pomaže i protiv glista u organizmu.

JEDIĆ – Za lečenje bolesti pluća, dobroćudnih i zloćudnih tumora, astme, tuberkuloze, bolesti krvnih sudova mozga, epilepsije, skleroze, koristi se sredstvo načinjeno od korena jedića (lat. naziv – Aconitum; postoji nekoliko vrsta).

Priprema: 100 g suvog korena isprati u tekućoj vodi, staviti u teglu od litar i preliti vrelom vodom. Ostaviti da odstoji od 40 do 60 minuta. Potom zaliti 60-procentnim alkoholom i ostaviti da odstoji najmanje 21 dan.

Lečenje početi sa jednom kapi ove mešavine, pomešane u 20-30 g tople vode – uzimati jednom dnevno pola sata pre jela. Potom deset dana dodavati još po kap tečnosti svakoga dana. Posle 20 kapi, počinje se sa smanjivanjem njihovog broja sve dok se ponovo ne dođe do jedne kapi.

Napomena: jedić je otrovna biljka. Koristi se pod kontrolom stručnjaka.

dnevno.rs / Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime