Bim i Bum: Komunisti su postali kapitalisti

0
1389

2014-11-16_063444

Uhapšen Goran Perčević. Napokon! Vest je bum. Uhapšen je socijalistički Bum. Bim još nije uhapšen. Kada će biti? Čekamo!

Socijalistički Bim i Bum su Ivica Dačić i Goran Perčević. Dve najveće nade 1990. godine socijalističke despotske utopije. Mladi socijalistički lavovi koji su bili dresirani da vole Despota. Ratni huškači. Profiteri tranzicije.

Dva mladića koji su mnogo obećavali u politici, lično su mnogo dobili. Bum je postao kapitalista. Optužuju ga za velike pronevere. Nije mu pomoglo ni poznanstvo sa Dejvidom Rokfelerom. Alavost ga je prožderala. Bim se drži još uvek politike. Tu je najsigurnije. Sve se dobija, ali nema rizika.

Bim vodi takvu politiku da može da napravi koalicije sa svima. On ne mari da li ste levica, desnica, konzervativac, radikal ili demokrata, njega zanima da napravi kompromise i da uvek bude na vlasti. Dolazi na vlast jer uspeva da se prilagodi svakom pobedniku.

Bum nije ostao u politici, jer je veću zaradu video u biznisu, koga nije znao da radi. Važno je da ima podršku Vođe. Tako je stvorio imperiju. Nikome nije hteo da kaže kako je napravio prvi milion. Firma je bila formalno državna, ali je služila za bogaćenje Bum-a.

Komunisti su postali kapitalisti. To je bio smisao tranzicije. Deca komunizma su ostala da vladaju. Tako su se osvetili nacionalistima.

Branko Dragaš

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime