Bista Nikole Tesle u Njujorker Hotelu

0
1992

bistaNikoleTesleBista Nikole Tesle koju je uradio akademski vajar Bojan Mikulić iz Banja Luke juče je uručena menadžmentu hotela New Yorker na Menhetnu.

Bista će biti svečano otkrivena 10. januara 2015. i stajaće u centralnom Lobiju hotela, a istog dana biće održana i Tesla Konferencija sa ciljem da Tesla, konačno, uđe u školski program Amerike.

Juče je Teslinu bistu u ime Hotela primio Joe Kinney, jedan od menadžera i veliki poštovalac našeg naučnika i njegovog dela. Tesla je živeo u New Yorker Hotelu od 1933. – gde je umro na Božić 7. januara 1943.

Uručenje biste, kao i Konferenciju i gala večeru u januaru sledeće godine, organizuju Nikola Lončar Predsednik Tesla Science Foundation iz Filadelfije, Marina Švabić, Sam Mason, Zvezdana Scatt, Miloš Rastović, Dr Ljubo Vujović, Generalni konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković sa svojim saradnicima i otac Đokan Majstorović iz Crkve Sv. Save u Njujorku.

bistaNikoleTesle“U programu će učestvovati oko 30 raznih eksperata iz ove oblasti i ovaj program smatramo najvažnijim što dijaspora može i treba da uradi za Teslu. Bez Tesle u školama širom Amerike, svet nikada neće saznati pravu istinu – šta je Tesla uradio za čovečanstvo“ – kaže Nikola Lončar i dodaje: “Do sada smo poklonili Tesline biste: Američkoj Ambasadi u Beogradu, gradovima Leskovcu i Banja Luci, Franklin Institutu u Filadelfiji, New Yorker Hotelu i gradu Rahvej u državi Nju Džersi. Imamo još tri biste i tražimo dobra mesta za njih. U procesu smo izrade Tesla reljefa koji će biti izliven od bronze i to će biti naš poklon za prvih 100 škola u Americi koje uvedu Teslu u školski program, a svakoj školi koja da ime “Nikola Tesla” poklonićemo Teslinu bistu. Projekt je veoma ambiciozan, ali to je jedini način da Tesla uđe u školski program Amerike. Više o tome reći će eksperti 10. januara.”

Da Vas podsetimo:  NEISPRIČANA PRIČA: GOLGOTA SRBA IZ VAREŠA

Poziv na učešće – Tesla Konferencija 10. januar 2015.

Tema: Tesla u školskom programu Amerike.

Pozivamo sve zainteresovana da uzmu ušešće u Konferenciji i pripreme radove na ovu temu.

Radovi za prijavu na Konferenciju treba da budu poslati najkasnije do 20. oktobra 2014. Odabrani radovi biće publikovani u knjizi-publikaciji koju pripremamo za januarsku Konferenciju, a odabrani učesnici dobiće prostor za predavanje na Konferenciji.

Uvođenje Tesle u škoski program je zamišljeno kao spoj nauke i umetnosti – da se kroz zanimljiv i slikovit način približi Teslina nauka i filozofija mladima.

Tesla je motivacija za mnoge i naš program pre svega ima za cilj da motiviše mlade. Želja nam je da mladi shvate koliko će svet napredovati ukoliko se bude više primenjivala Teslina tehnologija, a njegove započete ideje realizuju.

Pored Konferencije organizovaćemo u saradnji sa Nikola Tesla muzejom iz Beograda i izložbu o Nikoli Tesli.

Najboljim radovima i predavačima će biti dodeljena priznanja “Tesla spirit awards” i Nagrada predsednika Tesla Science Foundation na gala banketu koji će uz prigodan program biti održan isto veče.

Uveče, pre gala banketa, otkrivanje Tesline biste u Lobiju hotela koja će tu biti stalno postavljena od 10. januara 2015.

Za više informacija obratite se:

Nikola Lončar – nikolalonchar@gmail.com

Contakt – TeslaTalk@Gmail.com

www.teslasciencefoundation.org

medijasfera

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime