Biti ili ne biti

0
2881

zorana-mihajlovic-dusan-bajatovic-foto-jeftic-i-fonet

I kada daje krv ministarka, ali i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, koja sada vodi železnice, a nekada energetiku, ne prestaje da brine o tome hoće li Srbija ove zime da se smrzava ili ne. U Zavodu za transfuziju, ona je ukazala da su EPS i Srbijagas trebalo ranije da reaguju. Dodala je, naravno, da.ipak, nema razloga za paniku.

Ima li ili nema mesta panici. Ili je neko pogrešio. Odnosno. zaboravio na svoje obaveze ili nije. Ako odista nema mesta panici, kako tvrdi potpredsednica Vlade, onda čemu uznemiravanje javnosti. Zar nam nije dosta ostalih strahova – od smanjenja plata i penzija, od nagoveštaja njene koleginice Kori Udovički da će verovatno morati u državnoj administraciji da uruči 25.000 otkaza ili da će nam ambasadori i dalje da drže lekcije.

Na prvi pogled, reklo bi se da je ovo u duhu onog što je premijer tražio: ako hoćemo da menjamo Srbiju, moramo da menjamo i sebe!

Da li je baš tako?

Odista, nije li vreme da se, makar unutra onih koji danas čine koalicionu vladu, zakopaju “ratne sekire”. I da se “prljav veš” ne pere na Terazijama ili u Zavodu za transfuziju?

Uostalom, ono Šekspirovo “ biti ili ne biti” nekako se stalno vrti oko istih ličnosti. I, kao po nekom pravilu, u tuđem sektoru.

Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, odgovarajući na tvrdnje ministarke Mihajlović da će Srbiji tokom zime nedostajati struja, gas, ugalj i mazut, jer Srbijagas i EPS nisu na vreme reagovali, kaže: ““neko nije dobro informisan““. I objašnjava – da je skladište Banatski dvor puno, da ta količina gasa neće biti dovoljna za potrebe zime u Srbiji, zbog čega su spremne još tri opcije nabavke: “ Prva je da od Rusa kupimo gas i uskladištimo ga u Mađarskoj. Druga opcija je kupovina gasa od trgovaca koji već imaju uskladišten gas u toj zemlji i treća, ali najmanje verovatna je, nabavka energenata od malih trgovaca, što automatski diže cenu“’

Da Vas podsetimo:  SA ANOM U ISTORIJU, NIKAKO U BUDUĆNOST!

A što se tiče uglja, tender za njegovu nabavku je pripremljen i biće raspisan – čim Vlada da saglasnost na izmene i dopune godišnjeg programa poslovanja EPS-a za 2014. godinu sa efektima saniranja i otklanjanja šteta od poplava.

E, sada je pitanje – ko to nije dobro informisan. Ili – možda mediji stalno pokušavaju da stvore jaz između ministarke i Srbijagasa i EPS-a. Zapravo, koliko je uopšte verno preneta tvrdnja Zorane Mihajlović koja glasi:”Ona je u Institutu za transfuziju krvi rekla novinarima da ipak nema mesta za paniku i da će vlada učiniti sve da se obezbede energenti”.

Valja proveriti, jer je isti list preneo i izjavu ministarke Mihajlović, kako nije čula da je premijer na bilo koji način spominjao Milana Beka kao direktora Železnica.

Ne verujem da je nacija zaboravila da je premijer odista nešto tako rekao i to na TV.

Vreme je, ipak, da se menjamo i mi, a ne samo Srbija!

Mirko Stamenković

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime