Bitka za Veliko ratno ostrvo: Ova vlast mrzi Beograd

1
544

Prijateljske organizacije „Bitka za Košutnjak“, pokret Oslobođenje, Narodna stranka, Pokret slobodna Srbija, Srpski pokret Dveri i Građanska platforma, danas su organizovale konferenciju za štampu ispred Skupštine grada Beograda.

Okupljeni su se ispred svojih pokreta, organizacija i stranaka obratili prisutnima sa ciljem objašnjenja važnosti očuvanja vodoizvorišta na Velikom ratnom ostrvu, ali i na Makišu i drugim lokacijama u Beogradu, koje su za Beograd i Beograđane od krucijalne važnosti.

Foto: Pokret Oslobođenje

Na konferenciji su govorili: Dejan Jovanović iz „Bitke za Košutnjak“, prof. dr Duško Kuzović ispred pokreta Oslobođenje, Marin Krešić, ispred Pokreta slobodna Srbija, Radmila Vasić, ispred Srpskog pokreta Dveri i Jovan Mrkalj iz Narodne Stranke.

„Loša vest je da je vlast nastavlja da uništava Beograd. Oni se ponašaju kao da mrze Beograd. Veliki problem koji je pred nama je namera vlasti da proširi uticaj sa odlukom da se urbanizuju Beljarice, koje su zaštićeno područje. Beljarica je po vršini još veće od Velikog ratnog ostrva i zbog toga moramo da shvatimo ozbiljnost problema. Pokušaćemo da u narednom periodu da sa svima koje zanima ovaj problem odgovorimo na tu pretnju i da pokušamo da odbranimo Beograd“, rekao je Dejan Jovanović iz „Bitke za Košutnjak“.

Svi govornici saglasni su da svaki projekat aktuelne vlasti šteti i Beogradu i Beograđanima.

Foto: Pokret Oslobođenje

„Ako iskoračujemo odlukom da se na ovom prostori rade istražni radovi, mimo svih zakona i uredbi i planova, onda se primećuje jedna identična matrica ponašanja u svim projektima“, naglašava Duško Kuzović i dodaje:

„Takođe, a smatram da je bitno, želim da se zahvalim čestitim i savesnim pojedincima iz Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, čije su informacije bile od ogromnog značaja.

Izvor: Politički

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime