Bivši gradonačelnik Bulatović se vratio u EPS, radno mesto bilo “zamrznuto”

1
625
Bulatović se vratio u EPS / Foto: V. K.

Od 2014. Darko Bulatović, kako sam kaže, radi u Elektorprivredi Srbije. U ovom preduzeću kažu da je konkretno zaposlen u EPS Distribuciji. Tamo se vratio nakon što je ostao bez fotelje gradonačelnika, na mesto za koje kaže da je bilo “zamrznuto”. Pored toga je i vojni penzioner i odbornik SNS u lokalnoj Skupštini.

Česta je tema bilo radno angažovanje Bulatovića nakon izlaska iz Gradske kuće i među građanima i na sednicama niške Skupštine.

EPS-u je novinarima potvrđeno da on radi u EPS Distribuciji, ali je ovo preduzeće odbilo da dostavi ugovor bivšeg gradonačelnika Niša.

Sam Bulatović kaže da je u preduzeću od 21. marta 2014. godine.

Radim na poslovima koji se tiču smanjenje gubitaka na mreži i podrške tržištu pri direkciji koja je organizaciona jedinica u sastavu EPS Distribucije. Radno mesto je bilo zamrznuto dok sam bio na funkciji gradonačelnika – kaže Bulatović.

On je pre imenovanja za gradonačelnika bio i direktor Jugoistoka, preduzeća koje je u njegovom mandatu i zvanično ugašeno reorganizacijom EPS-a.

Pored ovog zaposlenja, Bulatović je i vojni penzioner i odbornik niške Skupštine, a kaže da je sve prihode uredno prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije i da su one dostupne na sajtu.

Poslednji javno dostupan izveštaj o prihodima i imovini Bulatovića dostupan na sajtu Agencije je iz januara ove godine, kada je prijavio platu gradonačelnika i penziju koja je tada bila 72.000 dinara mesečno.

Na sajtu Agencije poslednji izveštaj u kojem je navedena plata iz EPS-a je iz januara 2016. godine i tada je primao 160.000 dinara, ali je bio na drugom radnom mestu – direktor ogranka ED Prokuplje.


Jovanović: Nismo ni mi bili cvećke, ali…

Da Vas podsetimo:  Zarada drvne industrije ispred prirodnih plavnih šuma

Bulatovićev kolega iz skupštinke klupe Branislav Jovanović kaže da je odbornički paušal koji primaju svi oko 17.000 dinara, što treba dopisati ukupnim prihodima bivšeg gradonačelnika.

Jovanović kaže da je nonsens da neko ko je već u penziji radi u javnom preduzeću, ali da je to čest slučaj od kada su naprednjaci preuzeli vlast.

Mislim da i sada imaju u Gradskom veću neke penzionere. Imali smo predsednika Opštine Palila Aleksandra Ždraleta. To je nonsens. Govori o moralnom liku tih ljudi. Za mene je to nedopustivo. Nismo ni bili cvećke, da se razumemo. Nema anđela, grešili smo, ali ovo što se sada radi je nečuveno – kaže Jovanović.

Podsetimo, Darko Bulatović je diplomirao na Pravnom fakultetu 2010. godine, a pre toga je završio Školu rezervnih vojnih oficira i na Višoj vojnoj školi Vojne akademiji je stekao čin potporučnika.

Završio je Gimnaziju i nikada se pre zaposlenja u EPS-u nije bavio elektrotehnikom. Detaljniju biografiju pročitajte u rubrici “Ko je ko?”.

A. Stankov
Izvor: Južne vesti

PODELI
Prethodni tekstZdravko Krivokapić
Sledeći tekstTaster za paniku

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime