Bivši načelnik Krdžić uputio otvoreno pismo ministru Stefanoviću

1
1950

Ekskluzivno! Bivši načelnik Krdžić uputio otvoreno pismo ministru Stefanoviću

ČAČAK – Bivši načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Čačak oglasio se putem portala Morava Info saopštenjem za javnost povodom hapšenja 30 čačanskih saobraćajaca i njihovo troje penzionisanih kolega. Saopštenje prenosimo u celosti.

***

dragoslav-krdzic-1-696x522Poštovani ministre!

Najpre želim da Vam čestitam na Vašoj izjavi da u ovoj državi nema nedodirljivih i da svi oni koji su učinili krivična dela moraju odgovarati. Ja Vas u tome podržavam, ne samo kao bivši načelnik saobraćajne policije u Čačku, već Vas u tome podržavaju svi dobronamerni građani u ovoj nesrećnoj državi.

Saobraćajna policija u Čačku ukaljala je obraz Ministarstvu unutrašnjih poslova, čak i u slučaju da se eventualno i ne dokaže njihova krivica, jer samo objavljivanje informacije da je uhapšeno više od 30 saobraćajnih policajaca govori da postoje ozbiljne indicije da su činili krivična dela.

Zato ponavljam još jednom: podržavam MUP Srbije u suzbijanju svih kriminalnih radnji u svim segmentima društva, bilo da se radi o profesorima, lekarima, policijacima, a bogami, i o vama političarima.

Ono što mi smeta kao čoveku to je način hapšenja policajaca.

Da li je trebalo da dođe u Čačak autobus i još deset džipova žandarmerije kako bi se na spektakularan način izvršilo hapšenje saobraćajnih policajaca?

Da li je neophodna “koreografija” sa žandarmerijom koji su obučeni pod punom opremom, heklerima i navučenim kapuljačama gde se samo vide oči? Zbog čega?

Ako su činili krivična dela treba da odgovaraju. Postupak treba sprovesti na civilizovan način kao sa svim drugim učiniocima krivičnih dela shodno ZKP-u, a ta poznata koreografija sa žandarmerijom koja je opkolila Stanicu saobraćajne policije, gde sa puškama na gotovs šetaju uperenim na okolne stambene zgrade izgleda tužno, jadno i nadasve smešno.

Da Vas podsetimo:  Izlazak iz jednostranačja – šta je spas za opoziciju u Srbiji?

Da li se na ovaj način udvarate građanima odrećene sociološke strukture kojima će to biti zanimljivo i koji će pomisliti da država funkcioniše na najbolji mogući način?

Ne, gospodine ministre!

Ako je tačno da su činili krivična dela oni koji treba da se bore protiv toga, onda to govori mnogo više o stanju u ovoj državi. Šta li tek rade pojedini ministri u Vladi?

Da li Vi treba u tom slučaju da budete na toj funkciji gde ste i sada, a da ne govorim o njihovim starešinama u Čačku.

Zanimljivo je da su krivične prijave dobili i saobraćajni policajci koji nisu primili bilo kakav mito, već su vozače koji su učinili blaži prekršaj u saobraćaju pustili bez sankcionisanja. Da li je to greh, da ne govorimo o krivičnom delu i oštećenju državnog budžeta?

Da li gospodine ministre prevencija u saobraćaju više ne postoji? Ako je tako, javno izađite i to recite, da građani znaju da ko učini i najmanji prekršaj mora biti kažnjen, jer ste Vi tako doneli odluku i nešto slično ugradili u Zakon o policiji koji je donela vaša vlast 2016. godine.

Većina nas starih pripadnika saobraćajne policije je učila da policija u saobraćaju najpre deluje preventivno, a represiija se primenjuje onda kada prevencija ne daje rezultate. Izgleda smo učili pogrešne škole za vreme tih “odvratnih komunista” koji su negovali takav pristup prema njegovom veličanstvu građaninu. Sada je moderno demokratsko doba gde nema milosti i za najmanji saobraćajni prekršaj.

Ako to utiče na sveukupno povećanje bezbednosti, onda ja o saobraćaju ne znam ništa, iako sam završio sve policijske škole i pravni fakultet i čak dvanaest godina bio načelnik saobraćajne policije.

Ponavljam po ko zna koji put: svi koji su učinili krivično delo moraju odgovarati i tu država mora biti beskomromisna.

Da Vas podsetimo:  ZAŠTO JE GRIGORIJE META VLASTI? Vladika za dva dana dobio 8.172 potpisa

Ali zašto ste Ministre baš odabrali Čačak? Da li je ova pojava prisutna samo u Čačku?

Podmićivanje policije od strane vozača je stara priča koja će uvek bitni prisutna i protiv koje se treba boriti, ali ne na ovaj način da se uništi jedna Stanica saobraćajne policije i da se anatemišu saobraćajaci iz jednog grada, već se protiv toga treba boriti sistemski u državi, a ne pojedinačno u odabranom gradu.

Zašto ste ministre ćutali od 25. maja 2016. godine, kada je okončana akcija na praćenju i snimanju saobraćajnih policajaca u Čačku, pa sve do 27. decembra i mudro ste držali sve podatke u tajnosti, a tek sada krećete pompezno sa hapšenjem?

Da li je to kompenzacija za Dinkića i Karića?

Da li Vam je trebalo sedam meseci da se odlučite da krenete sa radom. Ja čak razmišljam da Vam podnesem krivičnu prijavu za krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela, za šta je, inače, i meni podneta kada nisam prijavio saobraćajnog policajca koji je pustio vozača koji je imao 0,31 promil alkohola, a za to nije uzeo ni jedan dinar.

Naravno, ja sam posle sprovedenog postupka oslobođen, ali tragove prisile i osionositi MUP-a osećam i sada.

Šta znači hapšenje saobraćajaca od strane maskiranih žandarma? Da li će država otkriti vinovnike u slučaju “Savamala”, ubistva vojnika na Topčideru? Zašto vam baš smeta Čačak? Zbog Velja Ilića, Boška Obradovića ili Vuka Jeremića?

Sve su to pitanja na koje bi trebalo da odgovorite.

Da li se pitate kakve policajci imaju plate, kakvu imaju opremu za rad, zimske gume na službenim vozilima, baterijske lampe i slično? Valjalo bi da im obezbedite uniformu kakvu smo mi imali, a ne da nose uniformu lošiju od onih koji rade u obezbeđenju fabričkih krugova i diskoteka. Žalosno je da policija na Kosovu ima najmoderniju uniformu, a uniforma srpske policije je takva da ja ne bih poželeo da je obučem, a ceo radni vek proveo sam u uniformi i na nju bio ponosan.

Da Vas podsetimo:  Točak

Razmislite, Ministre, šta radite. Ovo nije borba protiv krimanala, ovo je marketinški potez za određenu socijalnu strukturu građana koji veruju “više vašem dnevniku” nego samom sebi. Ne gledam često dnevnik, pa ne znam da li će možda uskoro novi izbori.

Ja sam mislio da je borba protiv kriminala kada je uhapšen Dinkić, ali sada vidim da se ja slabo razumem u policijski posao, ali bojim se da vi o tome ne znate ama baš ništa i pitam se kako ste mogli i po drugi put da budete ministar kada ste za taj posao zaista nekompetentni.

U Čačku, 28.12.2016. godine

Bivši načelnik saobraćajne policije

Dragoslav Krdžić iz Čačka

www.moravainfo.rs

1 KOMENTAR

  1. krdžiću,sve si u prvu,al si u jednom napravio katastrofalnu grešku,a to u vezi škole odvratnih komunista čiji si bio predsednik omladine u čačku i tako avanzovao,ne na drugi način.e taj isti ministar kao i ostali je iz komunističke porodice kao i ostali.od malih nogu je inficiran komunizmom,al je kao i ostali po zadatku u nekoj od napravljenih stranaka od službe.sve ostalo pozdravljam.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime