Blago našem Kriznom štabu što je imun na koronu – najavili strožije mere, pa se izgrlili i izljubili

0
1008
Foto: printscreen (Noizz)

Ako je ikog ostalo u Srbiji da još veruje Kriznom štabu u borbi protiv korona virusa, onda im je poverenje potpuno uljuljano slikama sa današnje sednice na kojoj je doneta odluka o novim merama zaštite od korone.

Od sutra važi nova zabrana. Svi lokali se zatvaraju u 23 sata, a ne u jedna posle ponoći kao što je važilo za bašte. Da li mislimo da korona spava do 23, pa se tek onda spremi da izađe – ne, ne mislimo, i ova mera nam se preterano ne sviđa. Ali, donekle zvuči razumno jer je neka zlatna sredina kako bi se koliko-toliko sačuvalo ugostiteljstvo koje je maltene na izidsaju. Stigao je i podsetnik od Kriznog štaba da se maske nose, Kon preporučuje čak i kada smo napolju, i ono najvažnije – da se drži distanca najmanje od metar i po.

Oni koji su sve oko pandemije shvatili ozbiljno, još od marta drže distancu čak i sa najbližim prijateljima, ali šta ćemo sa svim nevernicima koji nemaju na koga da se ugledaju do na Krizni štab? A tamo imaju šta da vide – eminentne lekare koji se grle, ljube i prisno pozdravljaju, zaboravljajući na zlatno pravilo distance od 2 metra (koje se vremenom pretvorilo na 1,5 metar).

Slike sa sednice Kriznog štaba uz poruku kako je stanje „alarmantno“ pokazuju nam doktorku Dariju Kisć Tepavčević kako srdačno prilazi i grli kolegu Mijomira Pelemiša, ljubi ga u obraz, a pored njih stoji doktor Goran Stevanović i još jedan član štaba. Potpuno razumljivo da želite da pozdravite drage kolege i prijatelje, ali lekari, kako to sad? Odoše sva upozorenja kroz prozor! Jel ok ili nije ok da se družimo, sastajemo, ćakulamo kao da korone više nema?

Da Vas podsetimo:  Spasimo hranu, spasimo humanost: “Kako da ne bacimo 2 miliona kg hrane dnevno i pomognemo ugroženima?”

Ni ostali članovi kriznog štaba se nisu nešto specijalno držali propisane distance već su se zbili jedan pored drugog na sednici koja je održana u danu kada opet imamo zabeleženo više od 120 novoobolelih od korona.

Od kada je počeo ovaj pakao sa korona virusom slušamo jedno te isto – perite ruke i držite distancu. Ovaj deo oko pranja ruku, ma koliko banalno zvučao na žalost i dalje mora mnogima da se naglasi, a upozorenje za distanciranje ispostavilo se još komplikovanijim jer ne mogu da ga se pridržavaju ni oni koji nas na njega uporno podsećaju.

Molba za Krizni štab – budite srdačni i prisni kad sve ovo prođe, ili bar kad vas ceo narod ne gleda.

Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime