Bojkot ili smrt

0
1182

Kao građanina koji aktivno i predano učestvuje u javnom životu, ništa me toliko ne iritira kao nastojanje da me neko pretvori u „siguran glas“.

Dakle, organizujte svoj bojkot, ili nemojte. Na dan izbora, imaću sliku ko je od vas bio u pravu, i pokušaću da napravim najbolji izbor.

Morate shvatiti da građani NISU stoka, i da svako od njih u skladu sa svojim najboljim mogućnostima na dan izbora nastoji na napravi racionalan izbor. Da malo poboljša svoju situaciju. Ako proda glas za hiljadu dinara, znači da misli da od smene režima ne bi imao ni toliko koristi.

Vučić ovo razočaranje građana politikom brutalno eksploatiše, razarajući samo političko tkivo države, i pretvarajući Srbiju u jednopartijsku tiraniju. Alternativa koja nam se već 30 (!) godina nudi je višepartijska tiranija.

I zato se sada od mene kao građanina očekuje da slepo i predano svom dušom i srcem unapred podržim bojkot izbora koji još nisu ni raspisani. Ako se premudre partijske vođe u međuvremenu predomisle, i njihov najnoviji plan će očekivati da podržim bespogovorno.

Ne pada mi na pamet.

Jedina politička opcija koja me zanima je politička opcija u kojoj nema „partijske vojske“, i koja ne očekuje od celog naroda da „skrene kad Partija skreće“.

Nisam jedini. Narodu je puna kapa toga. Zato glasa za Vučića – jer ne očekuje od politike više od otpadaka sa stola Vođe.

Stoga, gospodo profesionalni političari, mali savet od nas koji se politikom bavimo „amaterski“: građani nisu vaš resurs, i sigurno nisu vaša „vojska“. „Vojsku“ nema ni Vučić – niko od njegovih birača ne bi skočio u Dunav da ga izvadi kad bi se davio, a kamoli da gine za njega.

Da Vas podsetimo:  ZAMISLITE! MLADU MAJKU DRŽAVA PRODALA?

Vodite svoje političke kampanje kako najbolje umete. Ako budete pametni, pošteni (pre svega intelektualno pošteni, u moralni integritet niko više ne veruje), i ubedljivi, podržaćemo vas – jer ionako nemamo previše izbora.

Ali ako nam ne dozvoljavate da vas kritikujemo, i tražite od vas da budemo vaši botovi, vaše beslovesno stado, koje skače kada kažete „hop“, ako nam ne dozvoljavate da se sa vama ne slažemo – nećete uraditi ništa.

I ovo je glavni razlog što ništa dosad niste uradili.

Nikola Tanasić   
Izvor: NSPM

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime