“Bolje od Haradinaja nisam mogao”

3
1444

Evo se svevideći, sveznajući i samorođeni još jedared oglasio po pitanju Kosova i Metohije, najavivši da bi se konačno rešenje pitanja južne SRPSKE pokrajine moglo očekivati koliko u martu naredne godine.

Nije, po starom dobrom kukavičkom običaju rekao ni reč šta će biti okosnica famoznog predloga, ali je, opet, po starom, dobrom kukavičkom običaju najavio da će rešenje biti bolno po obe strane i da će ga sasvim izvesno svi napadati i kritikovati!

Unutrašnji dijalog se, sudeći po svemu, uveliko vodi i Aleksandar Vučić je na korak od kosenzusa “širokih narodnih masa” da ushićeno pozdrave njegov monolog, kako to već poslovično čine Kajl Skot, aktuelni vašingtonski kormilar srpskog Titanika, koliko i Kameron Manter, nekadašnji krmaroš zemlje “slobodnih i jednakih” u Srbiji, svojim izjavama ohrabrenja najvećem vizionaru od postanka Srbije na ovamo da učini ono što se učiniti mora- prolećno obznanjivanje da je Ikea definitivno najskuplja srspka reč i daleko svetija zemlja od Kosova i Metohije, pa šta će nam oba?!

Poslovično već, decenijama, ono što Amerika zdušno podržava za Srbiju može biti i jeste samo pogubno, ali bi red bio, da kad već predaje Kosovo i Metohiju objasni kako će to biti jednako bolno za obe strane, i onako, intimno, ljudski da prizna kako će živeti s tim?!

Niko od nas nije naivan- Vučićeva agenda je od 2012. ista: staviti tačku na to prokleto pitanje Kosova i Metohije, kako bi Srbija kao država bogalj, lice s posebnim potrebama i nesretnica od koje se nad grobom sina zahteva da peva, nastavila svoj sunovratni put ka nečemu što mazohistički voli da zove evroatlanski integracijama, odnosno, putem od nemila do nedraga, sa stajankama u očaju i beznađu!

Da Vas podsetimo:  U svetlu budućnost, 30 na sat

Izvinite na pitanju, gospodine predsedniče, nagovestite još lečka- kako će po Albance to biti bolno kada im priznate državu, ne smejući kukavički to da učinite zvanično, već floskulama kako Srbija nikada neće priznati Kosovo, ali se, očigledno, neće ni protiviti da Kosovo prvo prizna Srbiju kao suverenu državu, što ćete, pretpostavljam, oštro osuditi tokom ceremonije postavljanja kamena temeljca za ambasadu “kosova” (namerno malim slovom) u Beogradu?!

Šta će to njih zaboleti, izuzev organa povađenih od mučenih otetit, osakaćenih i pobijenih Srba kada, eto, u martu izađete i kažete: “Ja sam učinio sve da sačuvamo Kosovo i Metohiju barem kroz tu sprdnju, pardon, isnstituciju zvanu Zajednica srpskih opština, za koju mi je lično Haradinaj garantovao da će imati nadležnosti skupštine stanara!”

U tu raspalu zajednicu tobož razvijenih i prosperitetnih evropskh naroda neće biti primljeni nikad, osim u slučaju da zafali bagatelne radne snage/robova i još topovskog mesa, ali ste bez obzira na ono što znate da svi znamo bespogovorno spremni da doveka Srbiju učinite udovicom, jer bez Kosova i Metohije nije ništa drugo, i oprostite- to nije nikakav mit, baš kao što nije ni ono da ste se u danima mladalačkog zanosa zalagali za Srbiju 15 odsto veću a ne manju…

Razumem ja da su vas podrepaši ubedili kako ste Bog lično, da hodate po vodi, da pretvarate vodu u vino i pašnjake u nepostojeća radna mesta, ali razmislite još jedanput ako u Vama ima još iole ljubavi prema Srbiji- bez Kosova i Metohije smo ništa, ne idemo nikud, ne postojimo, nestaćemo, nemamo ni zore ni sumraka, nemamo ništa pa sve da Vam zapadni politički iluzionisti obećaju, pa i daju sve- jer to sve je ništa! Shvatate li- NIŠTA! Mehur od sapunice u kojem ćete se vrteti kao na karuselu bez prekidača za zaustavljanje!

Da Vas podsetimo:  "Od koga je, mnogo je!". Druga je stvar, kakvo je...

No, šta očekivati od nekoga ko dozvoli sebi da s pozicije predsednika (nikad državnika) kaže: “Bolje od Haradinaja nisam mogao”, a ne objasni da gore nije moglo, ili ko upadljivo ćuti na očekivanu oslobađajuću presudu Naseru Oriću?!

Koliko god da je očekivana nije razlog za muk u vladi i Predsedništvu Srbije, jer vaše nije da ćutite, osim ako, pak, jeste…

Ako su Skat i Manter “savetovali” tako, obećavši bombonu za dobro vladanje?!

Tužna je država u kojoj američki ambasadori jutro počinju sa “sugestijama” vlasti, ali još tužnija ona u kojoj to sebi dozvoljavaju i nekadašnje diplomate!

Do marta ćete verovatno dobit podršku i čistačice iz američke ambasade, a izgleda da se i to broji u političke uspehe!

Sve osim onih grobova i domova koje ste spremni da rešite na jedini mogući način, ne pitajući za cenu!

A i zašto biste kad je fraj, cenu ima roba, a Srbija više ni to čak nije već besplatni uzorak!
Ko dnevni uložak, il kesica šampona…za ćelave, uglavnom!

Mihailo MEDENICA

fsksrb.ru

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime