Bolje sutra… ali malo sutra!

1
945

s2(www.koreni.rs) Izabrani su maja prošle godine, na Đurđevdan, uz veliko slavlje i euforiju kakvu nosi „nova“ partijska snaga. Izabrani su da bi vodili ovu zemlju u najboljem pravcu, u privredni razvoj i smanjenje siromaštva. Izabrani su da ne dozvole cepkanje zemlje, da se drže Ustava i da učine sve što je u njihovoj moći i nadležnosti da se zemlja Srbija konačno odlepi od dna i bar malo se podigne. A oni nam evo, sad će godina, pričaju kako smo bili u zabludi da je Kosovo naše, kako prema Ustavu to jeste ali je realnost na terenu drukčija, predlažu nam neke evropske regije za Sever Kosova, a znaju iz istorijskog iskustva, da evropski ništa ne može da se udene u divlje arbanaško pleme na Kosovu koje vlada zahvaljujući bahatosti SAD i EU.

Razgovaraju (uludo) sa emisarima propale EU, kompromituju se rukujući se sa čovekom koji ima kriminalni dosije zločinca i trgovca ljudskim organima, a sve da bi pokazali kako su oni „civilizovani“ i kako su odlučili baš oni da nam problem Kosova i Metohije reše. Da je u Srbiji sve postalo apsurdno, da apsurdnije ne može biti, (prevaziđen je čak i Kafka) potvrđuje i izjava aktuelnog predsednika koji je, zamislite! u intervjuu RTS rekao da je zamolio Ustavni sud i predsednika Skupštine da sačekaju dogovor s Prištinom i da iz njega proistekne zakon o suštinskoj autonomiji Kosova i Metohije, pa da potom ocene ustavnost predloga tog zakona?! U kojoj to mi zemlji Jututuniji živimo? Valjda je Ustavni sud, kao najviši zakonodavni organ u državi, iznad funkcije predsednika, koji ima samo protokolarnu ulogu u državi. Ko je on, predsednik, da se meša u rad ovog Suda i da daje takve sugestije i kakav je to Ustavni sud koji će te sugestije da poštuje? Kakvi to pravnički pigmeji sede u Ustavnom sudu ako će da usliše želju predsednika da malo „uspore“ donošenje odluke? Kakav je to predsednik  koji je od beskompromisnog evro-skeptika postao za ultra- kratko vreme  fanatičan evro-pristaša? I zbog čega se tako presaldumi, te okrenu ćurak naopako? Iza ovako suštinske promene politike mora da postoje neki krupni razlozi, koji su od naroda skriveni. A sve što je skriveno nije uvek pošteno! U intervjuu RTS-u predsednik je još rekao da ne isključuje mogućnost da izgubimo priliku da dobijemo datum jer Priština i pojedinci iz EU tumače sporazum kako njima odgovara. Dakle, „DATUM“, ali i tumačenje sporazuma kako kome odgovara. Tu je zamka! I pored svih garancija Srbiji  u koje se Evropa zaklinje a koje nam daje, njima ništa ne treba verovati. Oni su društvo lažova i prevrtljivaca kad je u pitanju Srbija i srpski narod. Uverili smo se u to još od ratova u Hrvatskoj i BiH pa i na Kosovu, da su lažljivi i potuljeni. Oni su smislili i Račak, lažni masakr „nedužnih“ Albanaca, zbog čega je Srbija divljački bombardovana, i danas nas ubeđuju da je to bilo za naše dobro.

Da Vas podsetimo:  Cinična bezosećajnost

Zbog čega se naše državno rukovodstvo toliko žuri da potpiše Briselski sporazum po kome se Srbija suštinski lišava svoje teritorije Kosova i Metohije. Svedoci smo dolazaka raznih nižerazrednih evropskih činovnika sa visokim sinekurama koji nam se lažno, poput Jude, osmehuju i tapšu po ramenima u stilu „bravo, vi ste hrabri, niko pre vas nije imao hrabrosti“! Naravno da im treba hrabrost, kako bi razmenili celu jednu pokrajinu za iluziju „DATUM o početku pregovora“! Ne o trenutnom prijemu Srbije u Evropu, ne o njenom ravnopravnom članstvu, već o „DATUMU početka pregovora„. Ko je tu izmanipulisan? Turska ima taj datum već 30 godina ako i Srbija pođe tim putem biće očerupana, raseljena i rasrbljena.

Realno bi bilo da se pregovori o KiM zamrznu, dok se ne steknu povoljniji uslovi za pregovore, a biće ih, jer i stručnjaci iz njihovih, evropskih redova, tvrde da EU ovakva kakva je ne može da opstane. Mora da se menja. Da se stvore neki koncentrični krugovi od zemalja koje će biti u takvoj nekoj novoj EU. Nije uopšte teško zamisliti koje nam je mesto namenjeno u tom redosledu. Bićemo u zadnjem krugu, eksploatisani i porobljeni, parije Evrope.

Izabrali smo ih da nam bar malo s njima bude bolje, a oni nam govore kako ćemo bez EU propasti, kako će nastati „pakao“ ako ne potpišemo evropsko-američki ultimatum. Postajemo zavisni od tuđeg novca a ne od svog rada i pameti, koju imamo dovoljno, ali nedovoljno iskorišćenu. Za Srbiju je uvek važilo pravilo da sve što dolazi sa strane je mnogo bolje od svog vlastitog. Neguju se ekonomske ubice koje već trinaest godina haraju srpskom ekonomijom i privredom i još uvek su na ministarskom mestu, onom koje je blizu novca.

Srbiju su uništili mediokriteti koji su petog oktobra na američkim dolarima uleteli među naivne i izmanipulisane građane, i sa kalašnjikovim rasturili srpske banke. Kad se jedno društvo osiromaši, kad omladina nema posla, kad  se ima mnogo gladnih na zajedničkom kazanu, kriminalizacija društva je izvesna. Stvara se lumpenproleterijat, koji je gladan, bez posla, bez novca, bez nade. Prinuđen na svakojaki kriminal. Ili prema sebi i svojoj porodici ili prema svojoj najbližoj okolini. To se već dešava, a država naravno „nije kriva“. Ona je demokratska tvorevina u kojoj „vlada“ red i zakon.

Da Vas podsetimo:  Vasilije Krestić: Mrzitelji Srbije sramno umanjuju sve naše žrtve

I danas gde smo? Ono vreme kad smo živeli u socijalno odgovornoj državi je nepovratno prošlo. Savremeni ideolozi vulgarne demokratije nas ubeđuju da je to vreme bilo loše, jer su svi imali posao, a kad svi imaju posao, onda se ne radi dovoljno. Ali u to „neradno i neproduktivno“ vreme stvorena su sva materijalna dobra koja su ekonomske ubice Srbije rasprodale. Tada je napravljen i Đerdap. Sad se ogledaju ka Telekomu Srbije i Elektroprivredi Srbije, jedino je to još ostalo neprodato. Za ministra energetike je došla osoba koja je bila blizak saradnik Labusa u vreme dolaska nove vlasti, posle petog oktobra. Pitanje je da li je iskreno okrenuta ka saradnji sa Rusijom i ka izgradnji Južnog toka kroz Srbiju. Danas prema kriterijumu Dinkića, nismo prezaduženi i ne moramo da se brinemo. Čak smo i vratili neke milione evra duga! Naša roba je i pored sankcija u ono vreme, nalazila put do kupaca čak u prekookeanskim zemljama. Privreda je radila. Danas prosimo milostinju od Putina da nam dozvoli da izvezemo bar deset hiljada italijanskih automobila (ne naših!), koji se kod nas proizvode, (šrafciger industrija) uz korišćenje jeftine radne snage, kako bismo bar malo bili u plusu. Ustvari, kako bi „Fijat“ bar malo bio u plusu.  Zovemo Turke da ulažu u Srbiju i hvalimo se našim povoljnim ugovorom sa Rusima.

Setili su se u Vladi ovih dana da je SSP (Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju) veoma nepovoljan za Srbiju i umesto da ga uprkos Evropi, jednostrano suspenduju, oni bogorade i kukukumavče, pokušavaju da umilostive evropske birokrate kako to nije dobro za našu poljoprivredu. Dabome da nije dobro, gde su bili kad su potpisivali taj sporazum? Vreme je pokazalo da je dugogodišnji haški optuženik bio u pravu kad je svojim poslanicima iz SRS sugerisao da ne glasaju za SSP. I to je za tomiste bila „kap u prepunoj čaši“ pa su se pocepali. Ali nikad nam ne rekoše zbog čega su okrenuli ćurak naopako i zbog čega se preobratiše u zagrižene evrofanatike? Neće biti da je to isključivo zbog Šešeljevog naređenja da ne glasaju za SSP? Ovaj sporazum je izuzetno štetan za Srbiju, posebno za njenu poljoprivredu i proizvodnju hrane. Ovim sporazumom u Srbiju će već od 2014. početi uvoz svakojakih nedovoljno proverenih prehrambenih proizvoda iz Evrope. Možda čak i GMO hrane!

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) je međunarodni ugovor, potpisan 29. aprila 2008. godine između Republike Srbije i Evropske unije. Dve najvažnije obaveze koje Republika Srbija preuzima ovim sporazumom biće uspostavljanje zone slobodne trgovine i usklađivanje zakonodavstva Republike Srbije sa pravom EU. Sporazumom se stvara zona slobodne trgovine između Srbije i EU.

Da Vas podsetimo:  Ko koliko zarađuje u Evropi

Od kad su došli na vlast, naprednjaci su počeli da hapse.  Po preporuci evropske unije koja je zahtevala da se preispitaju 24 sporne privatizacije. Narod koga su ti tajkuni osiromašili, aplaudira. Polako, braćo drugovi, da vidimo koliko će ih biti pravosnažno osuđenih i koliko će im se imovine zapleniti, ako se dokaže da je stečena nezakonito. Međutim tajkuni su radili u dosluhu sa prethodnim vladama srpskim, jer su sve svoje rabote na ivici dozvoljenog, zakonom ozvaničili. To je bilo vreme procvata „demokratije“ u Srbiji kad je jedna važna dama u poslaničkoj klupi zaključila: „Ako imate 126 poslanika, možete da izglasate što hoćete“ I tako izglasaše SSP,  propast države, propast radničke klase Srbije, propast poljoprivrede i propast sela. Nijedan sistem ne može trajno da se održi ako nema ulaz- izlaz u jednakim razmerama. Ako ne postoji ravnoteža, raste entropija a naša je već poprilično van ravnoteže, tako da je moguće da se i trpilo iscrpilo. Posledica je pucanje sistema. Ne može se narod u nedogled ubeđivati kako smo ovde gde smo zbog ekonomske krize u svetu, ne možete ubeđivati večito narod seljački u Srbiji da su poljske jabuke, kineski beli luk, avganistanski pasulj, ili šljive i višnje ko zna odkud, bolje od srpskih. Ne može se tako do veka.

Nek se jednostrano suspenduje štetan poguban, porazan i na svaki način nepodnošljivo katastrofalan SSP sa EU. Naša (?) vlada bi trebalo da crpi hrabrost od ovih nesrećnih ljudi koji žive na prostoru Srbije, a koji se lavovski bore da prežive i prehrane svoju porodicu. Ukinite taj štetočinski sporazum, šta mogu da nam urade što još nisu? Da nam zabrane predpristupne fondove (mada je potpuno nejasno šta to znači) gladni nećemo biti ako se okrenemo svom poljoprivredniku, ako mu pomognemo tako što nećemo nekritički da uvozimo svakojake jeftine proizvode koji ne mogu po kvalitetu da se mere s našim. Da li su i ti iz Evrope proizvodi ispravni, higijenski i toksikološki? Ne verujem da jesu. Za njihova tržišta verovatno da jesu, ali za naše tržište oni šalju bofl robu, to mi obični potrošači vidimo.

Mirjana Anđelković Lukić


Uputnice

http://fakti.org/serbian-point/okolo-gladac/nikolic-priznao-da-je-on-zamolio-ustavni-sud-da-odugovlaci

http://www.seio.gov.rs/dokumenta/sporazumi.193.html

 

 

1 KOMENTAR

  1. Brzina kojom Srbiju guraju u sve veću propast,više ukazuje da ni vlast ne očekuje duži opstanak na funkcijama.To što od Rusije iskamče sitne kredite,a nepovoljne,služi im kao dokaz da su nam Rusi prijatelji?!U politici,prijatelji postoje samo zbog sopstvenih interesa.Pristanak da u Briselu potpišu „nešto“,njima takodje nepoznato,ali nadredjeni su na tome insistirali.Već juče se videlo da to „nešto“,može da tumače i potpisnici:Dačić-Tači,različito i to ih ne remeti u daljnjem ispunjavanju preuzetih obaveza,dogovaraju se o otvaranju ambasada,nazivaju ih kancelarije „oficira za vezu“?!Bruka i ponizenje kakvo Srbija u svojoj istoriji nije doživela!Ostalo je još da na svom narodu,radi pristanka na to „nešto“,upotrebe i sva raspoloživa sredstva,kojima država raspolaže!Direktna pretnja oružanom silom,da bi se prihvatila kapitulacija?!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime