Bor udesetostručio sredstva za medijske projekte

1
1008

Opština Bor će za sufinansiranje medijskih projekta u ovoj godini izdvojiti pet miliona, umesto predviđenih 500 hiljada dinara, rekao je u emisiji „Konkretno“ na T1 televiziji predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić. Za medijske usluge Bor će ove godine potrošiti još 5.300.000 dinara. Govoreći o rebalansu budžeta Opštine Bor Milikić je rekao da je Opština odvojila deset puta veći iznos za medije „kako bi mogla da omogući medijima da rade svoj posao bez brige na koji način će se finansirati i odakle“.

Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor (foto: Cenzolovka/P.Gunjić)

„Bitno je da jedna lokalna samouprava ima jake medije, bilo da je to televizija, pisani ili elektronski mediji, jer na neki način mediji su ti koji pomažu radu lokalne samouprave“, rekao je u emisiji Milikić.

Podsetimo, prvobitnim Nacrtom predloga budžeta Opštine Bor za 2018. godinu od ukupnih 10.300.000 dinara za unapređenje i ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, za emitovanje oglasa, obaveštenja u elektronskim medijima, objava u štampanim medijima i Službenom glasniku bilo je predviđeno 5.300.000 dinara, a za raspodelu putem konkursa pet miliona dinara.

Međutim, nakon sednice Opštinskog veća koja je održana u decembru prošle godine, odbornicima je poslat Predlog budžeta Opštine Bor za 2018. godinu u kome je drastično promenjena struktura budžeta u delu koji se odnosi na javno informisanje. Iznos namenjen oglašavanju ostao je isti, dok su sredstva namenjena za konkurs za medije smanjena na 500.000 dinara.

Opština Bor je u prošloj godini izdvojila iz budžeta 1.500.000 dinara za medije, a u 2016. dva miliona dinara.

J. Pešić

cenzolovka.rs/UNS

1 KOMENTAR

  1. Dobro je što je Bor udesetostručio sredstva za medijske projekte. S druge strane mecena u Boru Spaskovski je glavni junak svih vesti i rijalitija u medijima u u Boru, pogotovu RTV Bor, fabrički list „Kolektiv“. Sve vesti uglavnom su hvalospevi Spaskovskog, večitog preletača od stranke do partije na vlasti, a bajkolaži takođe popunjavaju sadržaje u medijima. Ptica sojka na Domu kulture, borska Sosina pišala i olimpijski krugovi na ulicama Bora samo se veličaju kao projekte, ali ni su opisane promašaje i ludovanja parama.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime