Borba će se proširiti na Rusiju

0
1167

ukrajina-kijev-protestŽestoko su se razišli putevi verne pastve Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovskog patrijarhata, tog neraskidivog dela Ruske pravoslavne crkve, i ukrajinskih raskoljničko-unijatskih elemenata koji su od religioznog preobraćanja naroda prešli na političko podsticanje, ne libeći se ni direktnih poziva na ustanak i inostranu intervenciju…

Danas svi znaju o podvigu tri inoka „Desjatinog manastira“ Kijevo-Pečorske lavre, oca Gavriila, oca Melhisedeka i oca Jefrema, koji su 21.januara, snagom Krsta Hristovog, na dan i noć zaustavili mahnitanje „evromajdana“, ali se sasvim ne zna šta je hteo da postigne tih dana na sastancima u Stejt departmentu i Savetu za nacionalnu bezbednost SAD rasčinjeni „Filaret“, vođa samozvanog „kijevskog patrijarhata“ i vođa ukrajinskih unijata Svjatoslav Ševčuk…

„Činjenica da se u ovom trenutku možda pravi restauracija bivšeg Sovjetskog Saveza“ – pozvao je američke političare početkom februara u Vašingtonu vođa ukrajinskih unijata Svjatoslav Ševčuk, arhiepiskop UGCK, – „predstavlja najveću brigu ukrajinskog naroda … Ne samo Evropa, već i ceo svet mogu da se nađu na ivici novog hladnog rata… Govorim Amerikancima: ne treba da vam bude svejedno ono, što se radi u Ukrajini… LJudi na Majdanu govore radi naše i vaše slobode, radi naše i vaše demokratije, radi naše i vaše bolje budućnosti – eto zašto se nadamo da će Sjedinjene Države ispuniti svoj dug i nama pomoći da ostanemo slobodna i nezavisna zemlja… i zajedno sa Evropskom unijom zaštiti Ukrajinu od strane agresije“…

Građani Ukrajine treba da znaju da su u to vreme predstavnici raskolničkog „kijevskog patrijarahata“ i unijatskog klira, istupajući u Americi, branili pogrome do kojih je došlo u centru Kijeva, i koje oni mudro nazivaju, kao što to radi i Svjatoslav Ševčuk, „revolucijom dostojanstva“ (the revolution of dignity).

Revolucionari u mantijama kao Ševčukov prethodnik, kardinal-sveštenik Rimske katoličke crkve LJubomir Guzar, već su pozvali na „povstanije“, objavivši da „pravo na ustanak predstavlja zakon prirode“. Episkop UGKC (Ukrajinske grko-katoličke crkve) iz Lavova, Venedikt Aleksejčuk, sadašnju situaciju u Ukrajini upoređuje sa Drugim svetskim ratom i preti Kievu da će se ponoviti pohod „oslobodilačkih grupa UN – UPA“. Međutim, među ukrajinskim unijatima u raspaljivanju mržnje, pozivima na nasilje i ubistva najdalje ju otišao unijatski pop iz Kolomijskog rejona Ivano-Frankovske oblasti Mihajla Arsenić (čovek istog prezimena je u svoje vreme vodio službu bezbednosti UN Bandere, natapajući krvlju Zapadnu Ukrajinu):

Da Vas podsetimo:  JOVAN DERETIĆ

„Pozivamo: Revolucija! Revolucija!.. Ne znam kako je majka svojim grudima mogla da othrani čoveka koji je i danas u Partiji regiona! To nisu deca svojih majki, to su kujini sinovi!… Danas smo relativno spremni za revoluciju. Da li bi ratnici UPA (Ukrajinske ustaničke armija – osnovane u periodu 2. Svetskog rata – prim. prev.) danas trpeli Tabačnikove i Janukoviče? Borba se može voditi samo preko atentata („ubistva birokratije, odgovorne za antiukrajinska dejstva“ koje su praktikovali banderovci. – N.M.! Sa neprijateljem ne može da bude drugačijeg razovora, osim razgovora mecima!..

Šumi šuma, koju priželjkuje svaki od nas – uzmi oružje u ruke i oslobodi se straha!. Nije vreme za strah!Mi čekamo već 20 godina… Hoćemo da se uverimo da sutra ni kineski crnac, ni židov, ni moskalj (pogrdan naziv za Rusa – prim.prev.) neće doći da mi otmu kuću! Samo od svakog od nas pojedinačno će zavisiti koliko naša ruka neće pred neprijateljem zadrhtati, koliko će naše oko držati na nišanu današnju vlast. Neka pod njima bukne zemlja, kao što bukte naše upaljene baklje! Neka našu ruku tako osnaži kundak! Slava Ukrajini!

Meku za te zločince koji zagrcnuti od mržnje zovu ljude na krvoproliće, predstavljaju Vatikan i Vašington. I ne samo zato što fašisoidnu „Slobodu“ u ogromnom broju čine unijati. Sadašnji Papa Rimski Franja , vaspitan kao unijatski sveštenik, u svoje vreme kardinal Bergol, bio je ordinarij(glavni arhijerej ) ukrajinskih unijata u Argentini. Dobro je upoznat sa situacijom UGKC i sa njenim vođom, Svjatoslavom Ševčukom, koji je takođe radio u Argentini.

Ali ako Vatikan i Sveta Alijansa (specijalna služba Vatikana – spada među najstarije u Evropi i svetu) sami idu prema Ukrajincima-vernicima, sa Vašingtonom je sasvim drugačije. Tu, ka Kapitol-hilu, uspravljaju se u stav „mirno“ svi koji jedva čekaju „novi svetski poredak“ i oni koji pozivaju SAD da „zajedno sa Evropskom unijom zaštite Ukrajinu od strane agresije“.

Da Vas podsetimo:  Bez dogovora države i frilensera: Udruženje odbacilo predlog Vlade Srbije

Početkom februara, na takozvanom godišnjem Nacionalnom molitvenom doručku sa predsednikom SAD Barakom Obamom, UGKC Svjatoslav Ševčuk koga su takođe pozvali, plašio je Amerikance pričom da „ukoliko Rusija uspe da razvije veze koje Ukrajinu odvlače od Zapadnog sveta“, u tom slučaju „ne samo Evropa, već i ceo svet će se naći na kraju novog hladnog rata“. Tu se našao i samozvani „Patrijarh Kijevskij i vsjeja Rusi-Ukrajini Filaret“.

Na znanje. Iz Odluke arhijerejskogsinoda Ruske Pravoslavne crkve: „Zbog surovog i nadmenog ponašanja mitropolita Filareta (Denisenka) prema sveštenstvu nižem po činu, zbog diktata i ucene… unošenja preko svog ponašanja i ličnog života sablazni među vernike… krivokletstva… činjenja crkvenih obreda, između ostalog i hirotonije, mada mu je to zabranjeno… a u Crkvi… izbaciti mitropolita Filareta (Denisenka) iz dejstvujušćeg sveštenstva, i lišiti ga svih stepena sveštenstva i svih prava koja su data sveštenstvu…“

Ta Odluka je saopštena poglavarima svih pomesnih Pravoslavnih crkava još 1992.godine.

Da Vašington Ukrajini pomogne da se ona „suprotstavi Rusiji“ „Filaret“ Denisenko se nije zaputio u hram Božji, već u Stejt department i Savet za nacionalnu bezbednost SAD. Sastao se sa potpredsednikom DŽoom Bajdenom, kongresmenom Krisom Smitom, senatorom-demokratom Kristoferom Merfijem, senatorom-republikancem DŽonom Makkejnom, pomoćnicima zamenika državnog sekretara SAD Erikom Rubinom i Tomom Melia, specijalnim predstavnikom Stejt departmenta Ajrom Formanom i bivšim predsednikom Gruzije koji živi u SAD Mihailom Saakašvilijem. Samozvanac je posle toga gromoglasno u Vašingtonu objavio da „ukoliko Ukrajinci svrgnu u svojoj zemlji diktaturu, borba će se proširiti na čitavu Rusiju“.

A beše li davno kada se „Filaret“ Denisenko ljubio sa predsednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem, tvrdeći da „sadašnja vlast nas podržava, samo tajno, da se ne bi pročulo, a to znači da su oni sa nama, i mi smo im za to zahvalni“?

Da Vas podsetimo:  Prirodni piling za usne (dva sastojka)

Sada poglavar „kijevskog patrijarhata“ priča američkim političarima da se „Ukrajina danas bori za demokratiju protiv totalitarnog režima“ («Ukrainetodayisstrugglingfordemocracyagainsttotalitarianregime»).

Podvig tri kaluđera Kijevo-Pečorske lavre koji su u Kijevu zaustavili već započeto krvoproliće, nije ostavilo mirnim ni organizatore neuspelog pokolja. „Domaćini diskursa“ su lekciju naučili. Danas hitno mobilišu denisenke, ševčuke, arseniće i ostale davitelje i prodavce Hrista, čije „ ime je legion“ bacajući ih na lomaču građanskog rata.

Nikolaj Mališevski / Fond strateške kulture

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime