Borba protiv mafije ne sme da stane

1
953

Poslednjih nekoliko dana svedoci smo hapšenja lica koji se sumnjiče da su deo organizovane kriminalne grupe, mafije, koja poslednjih nekoliko godina u Srbiji radi na stvaranju paralelnih struktura bezbednosti kako bi ucvrstili svoje pozicije i u povoljnom trenutku preuzela vlast u državi.

Koordinirana akcija policije i BIA koji su, za razliku od prethodnih godina, ovaj put radili jedinstveno. Odlično su pokazali koliko je značajno da ova dva bezbednosna sektora treba da funkcionišu kao jedan, a za to su zaslužni sadašnji rukovodioci, ministar Vulin i direktor Gašić.

Kako saznajemo iz medija, svakodnevno se pojavljuju novi dokazi protiv osunjičenih, ali sačekaćemo kraj istrage i podizanje optužnice. Pored nestalih lica za koje se sumnja da su ubijeni i raskomadani, pitamo se šta je i sa licima koji su ubijeni, a mediji su ranije pisali da su bili u sukobu sa osumnjičenim Veljkom Belivukom. Jedan od njih je Ljubomir Marković Kića, koji je ubijen na Voždovcu nedugo pošto je kao jedan od vođa navijača najavio povlačenje svoje grupe sa juga.

Borba protiv mafije je dugotrajna i teška iz razloga što mafiju ne čine samo oni koji kidnapuju, ubijaju, reketiraju. Mafiju čine oni koji štite te ljude, daju im logističku podršku, obezbeđuju oružje, dokumentaciju…Imamo već situaciju da su uhapšena dva policajca koji su štitili Veljka Belivuka, imamo natpise u medijima da su kod Belivuka pronađeni i nekakvi CD-ovi sa policijskim podacima, snimci sa kamera, dokumentacija iz policije, oružje strane proizvodnje i slično. Ono što mediji nisu objavili jeste činjenica da je jedan od uhapšenih policajaca učestvovao i u nameštanju slučaja Jovanjica.

Pa da li je moguće da je takva grupa koja se sumnjiči za najteža krivična dela imala pomoć od samo dva policajca? Teško, verujemo da je mnogo više policajaca upleteno u te priče, a verujemo da je dobar deo njih iz samog vrha policije. Ministar Vulin će imati problema da ih identifikuje jer najveći broj njih je preko noći promenio stranu, dok su neki dali otkaze ili prešli na neka druga radna mesta. Pored policajaca, sigurno je da postoje ljudi iz tužilaštva i suda koji su imali kontakte sa ovom ekipom. I na kraju, političari. Nemoguće je da ovakva ekipa iza sebe nije imala podršku političara iz vlasti ali i iz opozicije.

Da Vas podsetimo:  CRKVA SVETIH ĆIRILA I METODIJA U JOŠANICI KOD FOČE - SVETINJA KOJU SVAKO TREBA DA POSETI

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA se nada da borba protiv mafije neće stati ovde i da će se nastaviti, te da će pred lice pravde biti izvedeni svi oni koji su činili tu kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj da „preuzme“ i državu. Isto tako, nadamo se da će se otkriti pozadina i strani faktor koji je pomagao mafiji.

Stevan Đokić
DBA

Izvor: Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA

1 KOMENTAR

  1. Ukoliko vladajuća stranka, sa Vučićem na čelu ,“ u borbi protiv mafije“, bude išla do kraja, onda će to dobiti pravo ime…….SAMOUBISTVO !!! Stoga ne vjerujem da će se nastaviti ………..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime