Borba Srba na KiM se čuje i u Francuskoj: Sami protiv svih

0
62

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon objavio je post o članku u uglednom francuskom listu koji govori o stradanju Srba u južnoj srpskoj pokrajini

Foto: Fejsbuk

U visokotiražnom francuskom nedeljniku „Valer“ izašao je veliki tekst posvećen trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, pod naslovom: „Kosovo, duhovi iz prošlosti se vraćaju“.

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon istakao je da taj članak ruši sve predrasude zapadnih medija.

„Iz tog nepristrasnog članka, francuska javnost ima priliku da sazna šta se trenutno dešava na Kosovu i Metohiji, od Velike Hoče do Kosovske Mitrovice“, napisao je Gujon na Fejsbuku.

Na četiri strane, francuski novinar Režis le Somije izveštava kako se Srbi, sami protiv svih, bore za svoju slobodu i dostojanstvo.

„Na njihove laži odgovorićemo uvek istinom“, istakao je Gujon.

Režis le Somije je jedan od najpoznatijih francuskih novinara koji je kao izveštač „Pari Mača“ iz Amerike intervjuisao predsednike SAD Džordža Buša, Baraka Obamu, kao i Donalda Ramsfelda, Kolina Pauela, Al Gora, Arnolda Švarcenegera.

Pokrivao je uragan Katrina, Gvantanamo, imigraciju i tragove droge u Meksiku i Centralnoj Americi, kao i oduzimanja imovine u Klivlendu i izveštavao o predsedničkim izborima u SAD 2004. i 2008. godine. Između 2006. i 2008. godine tri puta je bio u Iraku, a 2010. godine je dva puta bio u Avganistanu.

Godine 2021. pridružio se RT Frans, a u novembru 2022. postao je direktor izdanja Omerta.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime