BORBA ZA RTS Marko Milutinović menja Bujoševića?!

0
949
Bujošević / Foto: YouTube Screenshot

Marko Milutinović, dugogodišnji novinar Trećeg kanala, a od pre par godina odgovorni urednik PGP RTS-a, ima najveće šanse da zameni na mestu generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića. U užem krugu je posle današnje sednice ostao i direktor fotografije Vasko Vasović.

Danas su zbog neispunjenja formalnih uslova odbačene kandidature novinara Vladimira Palikuće, novinara u penziji Svetislava Nedeljkovića, i najveće iznenađenje -.dosadašnjeg direktora Dragana Bujoševića, koji se prijavio posle razgovora sa Aleksandrom Vučićem.

Bujošević je tom prilikom dobio podršku Vučića za novi mandat. Ili je on to tako shvatio. Realnost ga je demantovala. Sam Bujošević, koji je davno ispunio uslove za penziju, po svemu sudeći će, kako saznajemo, pokušati da obori konkurs, mada je teško poverovati da će u tome uspeti.

Inače, Marko Milutinović ima najveće šanse da bude novi direktor, a reč je o čoveku takođe bliskom Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću. U RTS-u je dugo radio kao novinar Trećeg kanala, od pre par godina je odgovorni urednik PGP RTS-a. Takođe i autor emisije „Lice nacije“ na TV Pančevo, gde mu je pre nepunih mesec dana gost bio i sam Aleksandar Vučić.

Inače, do 2001. je radio na Trećem kanalu, zatim otvorio Teniski klub „San Marko“ u okviru SC „Vračar“, vodio „Otvorite atlas“ na mreži malih TV stanica. Njegov rođeni brat Aleksandar je bio zamenik glavnog urednika sportske redakcije RTS devedesetih godina. U osnivanju SNS je bio savetnik za medije pri stranci. Figurirao kao jedan od od glavnih kandidata kad je Bujošević izabran za generalnog direktora RTS.

Vasko Vasović je, pak, dugogodišnji snimatelj, bio je direktor fotografije i ima podršku velikog broja zaposlenih u Javnom servisu.

Da Vas podsetimo:  Ministri protiv Vučića bahanisali se po Aranđelovcu!

– Za mene je više od 2.000 zaposlenih skupilo potpise, to se nikada u istoriji javnih servisa u svetu nije desilo. Zaposleni traže da izaberu svog generalnog direktora. Nemam ni jednu mrlju u životu, a ni u profesiji i apsolutno sam politički čist. Nikada nisam bio član partije. Mislim da proces promena na RTS-u nije zaustavljiv i do promena mora doći da bi se spasao RTS. A ako se spasi RTS, spasiće se i narod od propadanja. Moj prvi korak će biti da pustim novinare da rade svoj posao. Politički javni servis pretvoriću u javni medijski servis – rekao je Vasović za Direktno.rs.

Upravni odbor će izabrati generalnog direktora RTS na narednoj sednici.

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime