BORIS TADIĆ TVRDI: “Kreatori grafita protiv mene su Vučić i Šešelj”

5
219

“Čovek koji je osuđen za zločine protiv čovečnosti, to je, ustvari, portparol Vučićeve vlade”, rekao je Tadić.

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je večeras da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kreatori grafita u kojim se njemu (Tadiću) preti smrću.

“Ko je pravi inspirator grafita? Pa naravno Vučić. Pravi inspirator je Vojislav Šešelj, koji svaki dan u ime Vučića nastupa na televiziji”, rekao je Tadić u emisiji Persona non grata na N1.

On je kazao da nastupi lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja daju predsedniku Srbije priliku da kaže da je protiv pretnji, dok istovremeno Šešelj na televizijama Hepi i Pink preti “zlodelima, ubistvima, klanjima” i govori “najskarednije” stvari o političkim protivnicima.

“Čovek koji je osuđen za zločine protiv čovečnosti, to je u stvari portparol Vučićeve vlade”, rekao je Tadić.

Lideru SDS upućene su pre nekoliko dana ozbiljne pretnje preko grafita u Beogradu i nalepnica u Banjaluci, za koje se pretpostavlja da imaju veze sa nedavno donetom presudom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Pojedini takođe spekulišu da su pretnje povezane sa najavom Tadića da ne isključuje mogućnost kandidature na izborima.

Bivši predsednik Srbije smatra da je to “moguće”, ali da ne može da tvrdi da su pretnje “orkestrirane” i da time treba da se bave nadležni organi.

“Najlošije bi bilo ukoliko bi bili otkriveni lažni autori grafita, a i to je moguće. Moguće je da se pojave u SNS neki simulatori potpisnika tih grafita, da budu kaženjeni i da nastavimo dalje”, rekao je on.

Tadić kaže da ga je iznenadila reakcija javnosti, jer je nije bilo prethodnih godina kada mu je prećeno, kako navodi.

Da Vas podsetimo:  Demokratija kao paravan

“(Grafita) ’Umri majci’ nije bilo, ali ima ‘Smrt Borisu Tadiću’ na nekoliko zgrada u Beogradu već 10-15 godina”, rekao je.

“Mi se nakon skoro 10 godina vlasti Aleksandra Vučića i naprednjaka vraćamo u socijalnu atmosferu u kojoj smo bili pre 5. oktobra – gde se lako poteže pištolj protiv onih koji su takozvani izdajnici, a u stvari nisu nikakvi izdajnici”, dodao je.

Komentarišući to što je predsednik Vučić osudio pretnje rečima da svako ima pravo na mišljenje, Tadić ističe da se kod odluke o izručenju Ratka Mladića nije radilo o “slobodi mišljenja” nego o poštovanju zakona.

Optužio je Vučića za licemjerje zato što se, kako navodi Tadić, prilikom posete Pragu hvalio da nikad nikog nije izručio Hagu, a pred Ujedinjenim nacijama se hvalio da je Srbija ispunila sve obaveze prema tribunalu.

“To je licemerno, to nije hrabro, to nije ni muško ponašanje”, rekao je Tadić.

Dodao je da nije tačno da Mladić ne bi bio izručen da nije bilo pritisaka iz inostranstva.

“Ja se tome smejem… Mi smo sarađivali sa Haškim tribunalom zbog našeg zakonodavstva i zato što je politika DS podrazumevala promenu vrednosnog sistema”, rekao je on, a prenosi Danas.rs.

Izvor: Kako narod kaže

5 KOMENTARA

    • VELEIZDAJNIK, prije svega i iznad svega VELEIZDAJNIK , to je Boris Tadić ! Stalozeno i odmjereno je krenuo u VELEIZDAJU čim je došao na vlast. Kao cvilrća baba se izvinuo svi srpskim krvnicima u minulom ratu …..“ oprostit će ti Djura što te je tukao “ !!

    • Mozda kad gledas portret. Razgovarao, slusao sam njegova lupetanja….Osnovni razlog njegovog uspona je da su birali priglupog, lepog i izkompleksiranog coveka. Tako su ga i opisali njegovi ucenici, gimnazijalci. U ekipi ,,5 oktobra,, (citaj DOS) imao je predposlednje mesto. Neozibljan, povrsan…sta vise reci.

  1. To ,da uopšte postoji kao slobodan gradjanin, da je politički aktivan i ambiciozan, da se ne srami onoga što je učinio, nego je i ponosan i kako kaze, ponovno bi sve isto učinio, sve to puno više govori o zarobljenoj Drzavi Srbiji i bespomoćnom Srpskom Narodu, nego o njemu samome!
    Sve bitno o Tadiću rekao je “ pera “ !!!
    Ne treba nikada smetnuti sa uma čiji je N1 , gdje je voditeljka emisije pustlla Tadića da vodi monolog, i vješto izbjegla da mu postavi pitanja koja su se nametala sama od sebe, jer je Tadić govorio evidentne neistine !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime