Borka Vučić ubijena?

0
4545

Bborkaeograd – Istraživački novinar Domagoj Margetić , koji godinama unazad istražuje šta je zaleđina rata devedesetih i kakve su pronevere novca tada rađene, određene informacije dobio je i od pokojne Borke Vučić, koja je godinama bila  ministar finansija i direktor Centralne banke Jugoslavije. Prvi put je pokojnu Borku Vučić kontaktirao 2004. godine, nakon čega su Borka i on obavili na desetine ragovora. Poslednji put čuli su se svega nekoliko dana pre nego što je Borka Vučić doživela saobraćajnu nesreću.

-Najviše mi je krivo što na dan njene smrti nisam seo u auto i krenuo da se vidim sa njom, a trebalo je. Tog dana je i poginula. Trebalo je tog dana da razmenimo papirologiju i dokaze. Mislim da je Borka sve znala, ali baš sve. Na nesreću, nikada nije uspela da obelodani to što je znala. Jedno sigurno znam, Borka se nikad nije okoristila o državni novac, rekao je Domagoj.

Najvredniji podaci i dokumenta kojima je raspolagala Borka Vučić bili su oni koji su povezivali režim Slobodana Miloševića i TDR-a, odnosno kriminalne radnje zaraćenog Zagreba i Beograda.

Iako su se nekoliko puta i sreli, Domagoj je Borki obećao da ništa od dokumenata neće objaviti, sve dok mu ona ne da odobrenje.

-Ja sam Borki obećao da neću iznositi u javnost ništa od dokumenata dok mi ona ne da odobrenje. Htela je da tempira trenutak u kojem će mi dati „intevju života“. Taj intervju obećala je meni, i 2009. godine me je konačno i okrenula i rekla da je odlučila da mi sve činjenice iznese na videlo. Predložio sam joj da intervju odložimo za koji dan, i da ću ja 1. avgusta doći u Beograd, kada ćemo se i videti. Taj razgovor je bio i naš poslednji, dodao je ovaj novinar.

Da Vas podsetimo:  Medijska koalicija “jednog ministra” u zgradi “Novosti”?

Na auto-putu Beograd- Niš, 1. avgusta 2009. godine, Borka Vučić poginula je pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Vozač automobila u kojem je Borka Vučić poginula, Dejan Blagojević, rekao je da je kada je prešao OMV pumpu kod Lapova, na autoputu Beograd-Niš , nešto puklo, a automobil se nakon toga prevrnuo više puta, usled čega su svi putnici, i poginulli i povređeni , ispali iz automobila. Iako je službena verzija smrti Borke Vučić do danas ostala ta saobraćajna nesreća, detalji ove nesreće nikada nisu do kraja istraženi i razjašnjeni, jer je očito mnogima u Srbiji, ali i Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i SAD-u najviše odgovarala upravo činjenica da Borke Vučić više nema. Borka Vučić, svedok mnogih balkanskih transakcijskih dogovora i poslova, konačno je zauvek ućutkana“, govori Domagoj za Kometu online.

Ona je prema rečima Domagoja bila autentičan svedok tog vremena insajder koji je zbog svoje želje da i javno progovori o malverzacijama tog vremena Srbije i Hrvatske zauvek i ućutkana.

Ćutanje Borke Vučić osiguralo je i politički napredak i dugogodišnje postojanje na političkoj sceni Srbije, između ostalih, i bivšeg potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića.

TVBEST.RS

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime