Borović: Vučić saopštio presudu pre nego što je stigla Aleksiću, pravosuđe razvaljeno

0
872

Predsednik Odbora za pravosuđe Narodne stranke, advokat Borivoje Borović, izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u „zabavnoj emisiji na televiziji Pink“ saopštio nepravosnažnu presudu po tužbi koju je njegov brat Andrej Vučić podneo protiv potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića zbog navoda o slučaju „Jovanjica“, i to pre nego što je presuda dostavljena strankama u postupku.

– Očigledno je da su tužilaštvo i sud poslužili kao servis javnoj politici, odnosno predstavnicima vlasti. Time je učinjeno očiglednim da je srpsko pravosuđe razvaljeno i da je izgubilo svoju slobodu i nezavisnost, a da je ovaj slučaj očigledan primer za to – rekao je Borović, koji je Aleksićev advokat.

Advokat Borivoje Borović i Miodrag Aleksić potpredsednik Narodne stranke, ispred suda, arhivski snimak

Borović je naveo da je „očigledno da je presuda naručena, kao što je bila i naručena krivična prijava“ koju je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneto protiv braće Aleksandar i Andreja Vučića, kako je unapred i najavljivano.

– Nakon toga, u tužbi Andreja Vučića protiv Aleksića glavni dokaz koji je figurirao bio je dopis zamenika specijalnog tužioca za organizovani kriminal da ’braća Vučić nemaju nikakve veze sa slučajem Jovanjica’ – rekao je Borović.

Borović je dodao da je potom po ubrzanom postupku, odnosno tri dana od završetka rasprave, doneta prvostepena presuda kao „najhitnija u sprskom pravosuđu“, koju je kao takvu predsednik države i javno obznanio.

Andrej Vučić tužio je Aleksića pred prvim osnovnim sudom u Beogradu zbog navoda potpredsenika Narodne stranke o slučaju „Jovanjica“. Vučić je juče rekao da je doneta presuda kojom je određeno da Aleksić plati naknadu štete od 300.000 dinara za povredu ugleda Andreja Vučića.

Izvor: Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime