Boško Ničić naprednjačkim manirima ka političkom smetlištu

0
506

U Zaječaru samo par dana nakon raspisivanja izbora počeo je pravi „rat“ preko društvenih mreža. Ničić optužuje opoziciju.

Danima se u Zaječaru vodi pravi rat na društvenim mrežama. Ničić sakriven iza imena Aleksandra Vučića, pokušava da „prevari“ građane Zaječara, kao što je to pošlo za rukom njegovom nekadašnjem prijatelju Saši Mirkoviću.

Naime, za samo par sati nakon raspisivanja izbora u Zaječaru, naprednjaci su predali oko 3.500 potpisa podrške.

Opozicija je nakon dva dana takođe započela sakupljanje potpisa i prema našim izvorima skoro sve liste imaju veliki broj prikupljenih potpisa građana-blizu potrebne granice što u ukupnom zbiru znači da opozicija ima višestruko veći broj potpisa od naprednjaka.

Verovatno zaprepašćen brojem građana koji su potpisali opozicione liste, Montoja, Možemo bolje, Pobeda za naš grad i Zaokret, Ničić danima preko svog profila targetira i proziva ljude. Danas je čak udario i na svog kuma Rajka Stevanovića, nekadašnjeg poslanika URS-a i predsednika Skupštine grada Zaječara, koji je ovom prilikom podržao Ristovića.

Jedan aktivista Pobede za naš grad – dr Nenad Ristović, na svom fejsbuk prifilu stavio je post u kome piše da je na njihovoj listi i bivša supruga gradonačelnika Ničića.

Ničić je to brzo demantovao, i kazao da osim Ristovića, koji je u očima svojih pristalica „superheroj“, u ZC zaječar rade još dva infektologa.

Portal Glas istoka postavlja sledeće pitanje direktoru ZC Zaječar dr Miroslavu Stojanoviću:

„Molimo direktora zdravstvenog centra Zaječar, gospodina Miroslava Stojanovića da objektivno informiše javnost o činjenicnom stanju na infektivnom odeljenju jer se veliki broj građana obraća medijima sa pitanjem da li je tačno da na infektivnom odeljenju zdravstvetnog centra Zaječar, već duže vreme radi samo jedan infektolog. Ukoliko se radi samo o jednom infektologu molimo direktora da obavesti javnost koliko su dugo preostala dva infektologa ZC Zaječar odsutna zbog privremene sprečenosti za rad izazvane virusom covid 19 i koliko je u proseku časova dnevno angažovan jedini infektolog koji trenutno radi“?

Da Vas podsetimo:  Bura oko „tajnog izveštaja EU“ o Srbiji: Ko sve radi za Vučića

Do izbora ima 40 dana, ostaje da se vidi , da li će ovi izbori u Zaječaru, biti drugačiji, ili će etiketiranja i vređanja, biti dominanta, kao i na skoro svim dosadašnjim izborima.

Napomene radi, za one koji još nisu sigurni da li opozicija s pravom kritijuje Boška Ničića ili je u pitanju samo puka borba za vlast evo jednog dela njegove zvanične biografije o kojoj smo već pisali ali koju često treba ponavljati kako bi se cela predizborna slika realnije sagledala:

Ničić u svojoj političkoj istoriji metamorfozirao više puta i da je nakon Saveza socijalističke omladine i njenog predsedništva bio u Depos-u, Dos-u, pa u Novoj demokratiji, partiji svog budućeg kuma Dušana Mihajlovića. Zatim je kada se Mihajlović povukao, Ničić je osnovao pokret Za Krajinu. posle ND (kasnije Liberala Srbije) Boško Ničić je sarađivao sa Vukom Draškovićem, a 2008. je podržao Tomislava Nikolića na predsednickim izborima.

Jula 2009. pokret je preimenovan u „Živim za krajinu“, a u proleće 2010. priključen je Ujedinjenim regionima Srbije.

Sada je kao što znate naprednjak i posle svega član predsedništva ove stranke i na ovim izborima, za razliku  od prethodnih krije se iza imena Aleksandra Vučića.

Na kraju ostaje nedoumica da li će grad Zaječar postati prvi grad u Srbiji gde su naprednjaci izgubili izbore? Po svemu sudeći hoće.

Izvor: Otvoreno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime