Bošnjaci mole Karlu del Ponte

0
722

PonteBošnjački član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović, priznao je bivšem tužiocu Haškog tribunala Karli del Ponte, u julu 2007.godine, da federalne vlasti nisu uspele da utvrde način na koji su stradala brojna neidentifikovana lica sa šireg područja Srebrenice, kao ni njihove osnovne podatke, kao što su pol i godine.

Mašović je u strogo poverljivom dokumentu 30. jula 2007. godine, Del Ponteovu zamolio da dostavljene podatke ne objavljuje “ni za živu glavu”.

Miloš Šaljić, advokat generala Ratka Mladića, rekao je da su napori Mladićeve odbrane usmereni upravo na raskrinkavanje lažnih i naduvanih podataka o broju ubijenih u Srebrenici.

Advokat Goran Petronijević, šef tima odbrane bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, rekao je da su pre nekoliko godina otkrivena imena nekoliko stotina Bošnjaka iz Srebrenice koji su danas živi i zdravi, ali se na spomeniku u Potočarima i dalje vode kao ”žrtve genocida iz jula 1995. godine”.

”Neverovatno je da je u Memorijalnom centru u Potočarima sahranjeno više od četiri hiljade ljudi za koje se ne zna na koji način, kada i gde su stradali”, rekao je Šaljić.

(Frontal)

Izvor: srbin.info

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime