Branka Đukić više nije direktorka Tanjuga?

0
542

Branka Đukić više nije direktorka novinske agencije Tanjug, saznaje nezvanično Udruženje novinara Srbije (UNS).

Branka Đukić (Foto: RTV Pink, youtube screenshot)

Dugogodišnja direktorka ove agencije nije uspela da se dogovori sa novim vlasnicima žiga i imovinskih prava na Tanjug o njenom budućem  angažmanu, a o razlozima odlaska nije želela da govori za UNS.

Zbog čega je Đukić otišla sa pozicije, ko će je zameniti, kao i da li je sa njom otišao još neko od zaposlenih, nismo uspeli da saznamo ni od Željka Joksimovića i Manje Grčić, zakonskih zastupnika firme „Minacord media“, jednog od osnivača firme „Tačno“ koja je kupila pravo da koristi žig i imovinska prava Tanjuga.

Podsetimo, Republička direkcija za imovinu potvrdila je u decembru UNS-u da je firma „Tačno“ iz Beograda za 628.000 evra kupila pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava novinske agencije Tanjug.

Osnivači ove firme su RTV Pančevo sa 60 odsto kapitala uz osnivački ulog od 600 dinara i „Minacord media“ sa 40 odsto kapitala sa ulogom od 400 dinara. Zakonski zastupnici „Minacord media“ su Željko Joksimović i Manja Grčić.

U oglasu Republičke direkcije za imovinu objavljenom 12. novembra navedeno je da se ustupaju imovinska prava na četiri žiga registrovana pri Zavodu za intelektualnu svojinu. Navedeni su registarski brojevi žigova i period važenja registracije. Takođe, kao jedinstvena celina uz žigove, za kupovinu su navedena i autorska prava u vezi sa autorskim delima nastalih po osnovu 27 ugovora o angažovanju sa ukupno 19 zaposlenih u Tanjugu.

Kupac je, navedeno je u oglasu, dužan da preuzme zaposlene u Javnom preduzeću Novinska agencija Tanjug kao i određeni broj drugih angažovanih u skladu sa odredbama Zakona o radu.

Izvor: UNS

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime