Branko Dragaš: Elita

1
1800

Vreme za spas Srbije je dragoceno. Nemojte da gubimo vreme uzaludnim ponavljanjem istog. Praznim pričama i jalovim raspravama. Vreme je da promenimo način našeg rada. Nemojte nikoga ubeđivati da je Srbija propala. Ako to nije jasno većini građana, mi ih ne možemo ubediti.

timthumb-640x338Ako građani žive dobro, naš rad na buđenju svesti i promeni društva je uzaludan. Moramo se orijentisati na one građane koji su nezadovoljni. Nezadovoljna je većina građana Srbije. Problem je u tome što su nezadovoljni razočarani i apatični. Izgubili su poverenje, jer su ih svi lagali.

Problem je u tome što su nezadovoljni uplašeni. Naš zadatak je da građane oslobodimo straha i da vratimo poverenje. To se jedino može uraditi LIČNIM PRIMEROM i obnovom MORALA. Sve što radimo, mora da bude javno i otvoreno za sve građane. Ništa ne krijemo, jer radimo za dobrobit zajednice.

Svoje lične interese ispunjavamo samo kroz interese naše zajednice. Ako smo ovu suštinu našeg javnog delovanja razumeli, onda naše organizovanje i rad ima smisla. Naš život dobija uzvišenu vertikalu i posvećenost. Pobeđujemo prolaznost i zaborav našim stvaranjem i delanjem. Izvršavamo svoje istorijske obaveze i zadatke. Ostavljamo iza sebe DELO.

Kada stvaramo Delo nemamo vremena za gubljenje. Život nam je ograničen i skučen. Delo traži posvećenost i požrtvovanje. Zato ne može svako da bude stvaralac Dela. To može da bude samo izabrana ELITA. Elita svojim životom dokazuje ispravnost svoje Ideje. Elita svojim primerom pokazuje suštinu i smisao Života.

Elita svojim žrtvovanjem udara temelje Delu. Elitu građani slede jer joj veruju. Elita se izdvaja od ostatka sveta svojom Čistotom. Elita ne vlada, ona služi. Elita ne uzima, ona sve daje. Najviše sebe.

Da Vas podsetimo:  Mi ili oni

Postoji samo jedna elita – DUHOVNA.

Ko će biti naša elita?

Dela neka pokažu.

Branko Dragaš

www.dragas.biz

1 KOMENTAR

  1. Tačno, ali elita je u manjini. To je zabrinjavajuće. Ima jedna poslovica koja kaže „Čuvaj se čoveka koji je pročitao samo jednu knjigu“ Dakle – ne čoveka koji nije pročitao nijednu knjigu – on nije opasnost. Opasni su ovi prvi – oni sve znaju, pametniji su od lekara, od inženjera, od profesora i oni odlučuju o našim životima određujući i politički sistem iz perspektive Farme, Parova i Velikog brata. Za njih GOSPODIN nije čovek od učtivog ponašanja, integriteta, za njih je gospodin onaj koji se snašao i ništa ne radi a dobro živi.“Taj je pravi gospodin“ – kažu. E, oni određuju ko će nam biti predsednik, oni su izmislili korupciju iako imaju kako tako završene neke škole. Oni su najveća opasnost i ja nemam nadu da će u ovoj zemlji biti drukčije. Gospodin doktor kupio doktorat, pa čemu se mi nadamo? On je „elita“ – Bojim se da je elita ona o kojoj govorite nestala i potopljena u brlji svakodnevice i rijalitija koji je alfa i omega naših života.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime