Branko Dragaš: Farbanje

0
1573

Počela je politička kampanja za izbore u Beogradu. Čitav Grad je razrovan. Režim zna da ne sme da izgubi prestonicu. Otuda tolika građevinska aktivnost.

Foto: dragas.biz

Nije namera vlasti da građanima olakša život. I da Grad učini lepšim i funkcionalnijim. Nego je sve u funkciji predstojećih izbora. Koji se moraju dobiti. Po svaku cenu.

Neshvatljivo je da se glavne saobraćajnice rekonstruišu deset dana pred početak školske godine. Zašto to nije rađeno kada su deca krenula na raspust? Zašto nisu počeli sa radovima odmah u junu i iskoristili godišnje odmore, kada je manje ljudi u Gradu?

Zašto uvek naopako? Posebno mi smeta kada vidim kako putari rade. Zašto samo nekoliko mašina i desetak radnika? Zašto nema desetine mašina i stotinu radnika? Zašto se ne radi u tri smene? Zašto se ne radi nedeljom?

O kvalitetu izvedenih radova najbolje govore silne popravke posle svečanog političkog otvaranja. Na kome se uvek slika Veliki Vođa. Bez njega ništa ne sme da protekne. Jer sve se radi samo za njega i njegovu političku kampanju.

Pošto ne sme da se izgube izbori ni u mesnoj zajednici. Pošto se mora dobiti 103% glasova. I tako pokazati odanost i ljubav naroda prema Velikom Vođi.

Sve je postalo odratno i bljutavo. Svakodnevna politička propaganda.

Potemkinova sela.

Dramoserov grad na vodi. Političko farbanje silovane i zlostavljane Srbije. Kazna mora da stigne. Vrlo brzo. Demagogijom i lažima se ne može vladati sve vreme. Neko vreme je već prošlo. Ostalo je za nama.

Sada počinje temeljna promena političkog sistema. Zamazivanjem se ne može sakriti naše siromaštvo i nezadovoljstvo. Trula totalitarna politička građevina mora da se sruši. Nema joj više spasa.

Gradimo društvo na novim političkim principima i načelima. Bez farbanja i zamajavanja.

Da Vas podsetimo:  DA LI PONAVLJANJE IZBORA DOKAZUJE DA SU POKRADENI, I ŠTA DALJE?

dragas.biz

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime